Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un palat prezidenţial va deveni prima bibliotecă naţională palestiniană

Jurnalistii.ro
steag palestina

Un palat prezidenţial va deveni prima bibliotecă naţională palestiniană, în apropiere de Ramallah, în Cisiordania ocupată, a declarat duminică ministrul palestinian al culturii, citat de AFP, scrie agerpres.ro

Preşedintele Mahmoud Abbas a decis să transforme un palat de 4.700 metri pătraţi, a cărui construcţie se află la final şi care era destinat iniţial să devină cartierul general prezidenţial şi locul de primire al oaspeţilor străini, într-o bibliotecă naţională, prima de acest gen, a indicat pentru AFP ministrul Culturii Ehab Bseiso. 

Complexul se întinde pe o suprafaţă de 27.000 metri pătraţi, iar costul acestui proiect este evaluat la 17,5 milioane de dolari. 

"Preşedintele consideră că palatul trebuie să fie utilizat pentru (...) a deveni o bibliotecă naţională de mari dimensiuni, a cărei gestiune va fi supervizată de un consiliu de curatori", a declarat Mohammed Shtayyeh, director al Consiliului economic palestinian pentru dezvoltare şi reconstrucţie (PECDAR). 

Construcţia palatului din satul Surda a început în urmă cu cinci ani, iar lucrările sunt aproape gata. Cu toate acestea, timpul necesar transformării acestuia într-o bibliotecă nu a fost specificat. 

Finanţarea proiectului este asigurată de Ministerul palestinian al Finanţelor şi de PECDAR, care administrează donaţiile de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.