Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un palestinian a fost decapitat deoarece era homosexual: Această crimă a depășit orice linie roșie din societate

smartradio.ro
lgbt

Un palestinian despre care comunitatea LGBTQ din Israel susține că este homosexual a fost decapitat în Cisiordania, potrivit BBC.

Poliția palestiniană a arestat un suspect în cazul uciderii unui bărbat de 25 de ani, după ce corpul acestuia a fost găsit decapitat în Cisiordania.

Grupurile LGBTQ din Israel, unde Ahmad Abu Marhia cerea azil, spun că acesta a primit amenințări pentru că era homosexual.

Înregistrarea video a scenei crimei din Hebron s-a răspândit pe rețelele de socializare, stârnind speculații cu privire la motivul crimei, dar poliția spune că nimic nu este confirmat.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns Abu Marhia în oraș.

Grupurile LGBTQ spun că acesta a petrecut doi ani în Israel așteptând răspunsul la o cerere de azil. El a fugi în străinătate după ce a primit amenințări cu moartea din partea comunității sale. Presa israeliană citează prieteni ai victimei care spun că acesta a fost răpit în Cisiordania.

Cu toate acestea, familia sa a declarat că el vizita în mod regulat Hebron pentru a-i vedea și pentru a lucra. Aceștia au descris afirmațiile privind motivul crimei ca fiind zvonuri.

Homosexualitatea este respinsă în societățile palestiniene și israeliene. Se pare că tânărul a fugit de acasă cu un permis umanitar și spera să ajungă în Canada.

Activistul Natali Farah a declarat pentru ziarul israelian Haaretz că Abu Marhia era bine cunoscut și apreciat și că întreaga comunitate LGBTQ „plânge acum".

„Toată lumea este speriată", a adăugat ea.

Palestinienii și-au exprimat, de asemenea, repulsia față de decapitare.

Un prezentator al postului de radio Karama, citat de Times of Israel, a declarat că această crimă a „depășit orice linie roșie din societate, fie că este vorba de morală, de obiceiuri sau de umanitate".

Aproximativ 90 de palestinieni care se identifică ca fiind LGBT trăiesc în prezent ca solicitanți de azil în Israel, a precizat ziarul, după ce au fost discriminați în comunitățile lor de origine. Aceștia au fost autorizați să caute de lucru în Israel începând din iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.