Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un palestinian a fost împușcat în cap, iar soţia sa rănită, într-o maşină, în Cisiordania. Armata israeliană afirmă că a dejucat un atentat

www.reuters.com
scandal Cisiordania

Un palestinian aflat într-o maşină a fost ucis şi soţia sa rănită marţi de focuri de armă trase de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată, au anunţat surse palestiniene.

Armata israeliană a afirmat, într-un comunicat citat de France Presse, că "a dejucat un atentat cu maşină" care se pregătea să intre în mulţime, dar nu a confirmat moartea palestinianului, potrivit agerpres.ro.

La un baraj rutier instalat în timpul unei "operaţiuni" militare la Bir Nabala, soldaţii au văzut un vehicul "accelerând brusc spre un alt grup de soldaţi într-un mod ce le punea viaţa în pericol. Soldaţii au ripostat deschizând focul", a adăugat armata.

Ministerul Sănătăţii palestinian a declarat că un palestinian "a murit după ce a fost împuşcat în cap cu gloanţe reale la Bir Nabala (...), iar soţia sa a fost împuşcată în spate".

Potrivit agenţiei de oficiale de presă Wafa, "gloanţele israeliene" au fost trase în zori când cuplul era "în maşină".

Palestinianul ucis a fost identificat ca Osama Sidqi Mansur, în vârstă de 42 de ani, dintr-un sat de lângă Ierusalim, potrivit unor surse locale citate de Wafa.

Agenţia a raportat ciocniri între palestinieni şi soldaţi israelieni luni seară în zona Bir Nabala.

Armata israeliană ocupă Cisiordania, un teritoriu palestinian, din 1967.

Aproximativ 2,8 milioane de palestinieni trăiesc în acest teritoriu, alături de circa 475.000 de israelieni care locuiesc în aşezări considerate ilegale de dreptul internaţional.

Atacurile antiisraeliene, de cele mai multe ori comise cu cuţitul de tineri palestinieni izolaţi, uneori şi cu maşină intrată în mulţime şi, într-o măsură mai mică, cu arme de foc, au loc sporadic în Cisiordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.