Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un paramedic din cadrul ISU a primit titlul de 'Salvatorul Anului', de Ziua Naţională a României

paramedic

Plutonierul adjutant şef Cornel Ghincea, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Giurgiu, este "Salvatorul de Onoare al anului", insigna onorifică fiindu-i acordată, joi, cu ocazia Zilei Naţionale a României, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, informează Agerpres.

Distincţia i-a fost oferită întrucât paramedicul s-a remarcat prin performanţe profesionale deosebite, a dat dovadă de curaj, promptitudine şi stăpânire de sine atunci când viaţa unei fetiţe de un an şi opt luni din localitatea Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, a fost în pericol, din cauza obstrucţiei căilor respiratorii.

"La finalul lunii septembrie din acest an, eram în timpul liber şi mă aflam în localitatea Adunaţii-Copăceni, judeţul Giurgiu. Mă oprisem să vorbesc cu un cetăţean, când am auzit ţipete dintr-o curte. Era o bunică ce avea un copil în braţe şi cerea ajutor pentru că fetiţa nu respira. Am mers imediat lângă bătrână şi am luat copilul în braţe. Fetiţa era inertă, nu respira şi era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva şi am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucţie a căilor respiratorii. Ca paramedic SMURD, ştiam că trebuie acţionat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi şi tot ce îmi doream era ca fetiţa să reacţioneze. O aşezasem cu pieptul în palma mea, când i-am simţit inima bătând, iar când a început să plângă, am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzaţie", a declarat paramedicul giurgiuvean.

Pe tot parcursul manevrelor de resuscitare, localnicii au sunat la 112. Starea fetiţei se îmbunătăţise, dar avea nevoie, în continuare, de supraveghere şi asistenţă medicală.

Micuţa a fost preluată de ambulanţă şi transportată la un spital de pediatrie din Bucureşti.

Paramedicul a ţinut legătura cu familia şi aflat că fetiţa se simte bine.

Plutonierul adjutant şef Cornel Ghincea are 48 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului de Pompieri Giurgiu din cadrul ISU Giurgiu din anul 2007. În perioada 1997-2007, el a lucrat la Muzeul Judeţean Giurgiu.

"Şi când lucram în cadrul muzeului, ziua de 1 Decembrie avea o însemnătate istorică pentru mine, dar abia când am participat pentru prima dată, în haină militară, la parada de 1 Decembrie, am simţit cu adevărat solemnitatea şi importanţa acestei zile. Mândria de a fi român se citea pe feţele camarazilor. Tricolorul flutura în vânt, parca sărbătorind şi el unirea neamului", a mai spus Cornel Ghincea.

Paramedicul giurgiuvean are o fiică în vârstă de 23 de ani, de care este foarte mândru. Aceasta este studentă la master, la Universitatea Politehnică, Facultatea de Inginerie Electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.