Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un parlamentar estonian cosideră Bucureștiul unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume - Ridesharing-ul ar fi o soluție

facebook.com
aglomeratie trafic

Kalle Palling, membru al Parlamentului Estoniei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Bucureștiul este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, o soluție pentru descongestionarea traficului fiind ridesharing-ul, iar pe viitor carpooling-ul.

„Bucureştiul este printre cele mai aglomerate orașe din lume. Dacă ne uităm la blocaje, acestea au loc înaintea programului de lucru şi după încheierea acestuia. Sunt multe soluţii pentru a descongestiona traficul, iar una dintre ele o reprezintă ride-sharingul pentru a folosi mai eficient maşina. Spre exemplu, poate bucureștenii vor utiliza transportul în comun pentru a ajunge la locul de muncă, iar pentru deplasările în oraş vor folosi aplicaţii precum Uber. De asemenea, o soluţie de viitor este carpooling-ul. Mulţi vin la locul de muncă cu maşina şi sunt singuri în maşină. Cu pooling vor putea merge mai mulţi într-o singură maşină”, a declarat Kalle Palling, pentru MEDIAFAX.

Parlamentarul estonian a fost speaker la Conferința „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată, marți, de MEDIAFAX și Coaliția pentru Economia Digitală. Acesta spune că de când au apărut aplicațiile de tip Uber sau Taxify în Talinn, mulți tineri au renunțat la examenele de permise auto, iar multe familii la a doua mașină.

„Uber a fost reglementat la 1 noiembrie 2017, dar înainte erau într-o zonă gri. Calitatea serviciilor a crescut în Talinn de când cu astfel de servicii. De asemenea, tot mai mulţi tineri nu mai dau de carnet acum pentru că sunt atât de multe alternative de transport. Pentru ei deja vedem schimbarea. Sunt familii care renunţă la a doua maşină din acelaşi motiv”, explică Kalle Palling.

Politicianul spune că sunt mulţi estonieni care se mută din zonele rurale în cele urbane, ceea ce înseamnă o creştere a numărului maşinilor, însă creşterea aceasta nu a fost atât de accelerată. Totodată, spune Palling, din ce în ce mai mulți oamenii au încredere să meargă cu un străin în maşină, iar unii deja îşi trimit copiii la şcoală cu Uber, pentru că pot monitoriza îndeaproape întreg traseul.

„Am implementat un sistem prin care orice şofer de Uber sau Taxify poate selecta o casetă, şi totul se face automat în ceea ce priveşte plata taxelor. Toate platformele sunt digitale la noi. Dacă faci sistemul de plată al taxelor să funcţioneze uşor, atunci oamenii vor plăti taxe din propria iniţiativă. Noi colectăm mai multe venituri din TVA decât celelalte două ţări baltice şi suntem de două ori mai eficienţi în a încasa”, conchide Palling.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.