Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un polițist a fost reținut, după ce a luat mită să nu amendeze o firmă. El e bănuit și de șantaj

bucurestifm.ro
mita politist

Un polițist din Vaslui a fost reținut după ce a luat mită 200 de lei să nu amendeze o firmă. Mai mult, el e bănuit și că a luat ilegal date dintr-un calculator, pe care apoi le-a folosit pentru șantaj, scrie Mediafax.

Ofițerii Direcției Anticorupție Vaslui au făcut miercuri trei percheziții la sediul unui post de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, la locuința unui polițist și la o persoană fără calitate specială, în cadrul unui dosarul înregistrat la DIICOT Vaslui.

Perchezițiile s-au făcut în urma unor sesizări prin care un polițist era bănuit de luare de mită de către polițist, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice.

„Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunilor de luare de mită, două infracțiuni de șantaj, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice”, anunță DGA.

Citește și: Mihai Goțiu îl ATACĂ pe Ludovic Orban: Acordul USR cu PNL a fost încălcat la doar două zile după învestirea Guvernului

Practic, polițistul este bănuit că a cerut şi primit 200 de lei de la o firmă să nu o amendeze, iar anterior, în anii 2017 – 2018, ar fi accesat sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informații confidenţiale pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate pentru a obține bani.

Polițistul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Tribunalului Vaslui.

Surse din anchetă au declarat că polițistul este angajat la Postul de Politie Todirești din Vaslui și că a primit 200 de lei mită, însă este suspectat și de alte fapte de corupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.