Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a dat lovitura: a dizolvat o rețea importantă de traficanți de droguri

enational.ro
DIICOT

Procurorii DIICOT au dat lovitura după o sesizare primită de la ofițerii Departamentului de Informații și Protecție Internă! Aceștia au dizolvat rețeaua de trafic de droguri formată din Dan Chioru și Petru Pitcovici. Ultimul, un angajat cu vechime în structurile speciale ale poliției, este acuzat că l-a protejat cum a putut pe Dan Simion Sandu, cunoscut drept Dan Chioru, un influent interlop din București.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au reușit să finalizeze ancheta și să sesizeze judecătorii cu dosarul în care sunt trimise în judecată două personaje! Acestea sunt Dan Simion Sandu, zis Dan Chioru și ofițerul Direcției Generale Anticorupție, Petru Pitcovici.

Citește și: Două cântărețe cunoscute, VICTORIOASE în războiul cu fostul PDL

Acuzațiile sunt extrem de grave! Dan Chioru este judecat pentru trafic de droguri, în timp ce asociatul său, Pitcovici, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea lui Chioru, în sensul protecției acestuia pentru ca traficantul să scape eventual de dosarul penal de la DIICOT.

Pitcovici mai are o condamnare de acest gen, la doi ani de închisoare pentru că a încercat, de asemenea, să-l protejeze pe omul de afaceri Puiu Popoviciu într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție.

Conform EraNews, cei de la care a pornit dosarul traficului de droguri sunt ofițerii Departamentului de Informații și Protecție Internă care în octombrie anul trecut au sesizat DIICOT cu privire la mai mulți cetățeni români implicați în activități infracționale. Ancheta se mișca greu, însă ofițerii DIPI și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au făcut descoperiri importante.

Investigația mergea însă destul de greu spun sursele EraNews. Între timp ofițerii DIPI și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate s-au prins de probleme și, mai mult, au făcut descoperiri importante.

Anchetatorii au aflat că tehnica de supraveghere video pe care ei o aplasaseră în spatele locuinței lui Dan Chioru a dispărut, iar făptașii nu au fost găsiți. Lucru care arată clar că Dan Simion Sandu zis Dan Chioru cunoștea cu foarte mare precizie locul unde era instalată tehnica DIPI. De asemenea, un partener de-al lui Dan Chioru, Bogdan Emanuel Paraschiv pe numele său, a dezvăluit că după aceste evenimente, Simion a plecat câteva zile de la domiciliu și nu a mai răspuns la telefon. Iar firul anchetatorilor duce direct către Pitcovici, pe care îl bănuiau că este cel care i-ar fi divulgat lui Dan Simion locurile unde a fost amplasat sistemul de supraveghere.

Pitcovici, care la momentul arestării în acest dosar era ofițer activ în cadrul Direcției Generale Anticorupție este un polițist cu mare vechime în structurile speciale ale poliției. El a mai lucrat timp de nouă ani chiar la Serviciul Antidrog din cadrul Direcței de Combatere a Crimei Organizate din IGPR.

Mai mult, se pare că Pitcovici luase legătura pentru a afla informații despre dosar cu Jan Cucu, unul dintre șefii de la Combaterea Crimei Organizate din IGP, dar și cu Vasilea Costea, șeful Serviciului Antidrog din Direcția de Combatere a Crimei Organizate. Cei doi au confirmat discuțiile cu Pitcovici.

În ceea ce privește traficul de droguri, procurorii DIICOT au reținut că în cursul lunii mai 2016, Dan Sandu Simion i-a determinat pe Natalia Tripon și Emanuel Bogdan Paraschiv să meargă în Olanda pentru a achiziționa aproximativ 500 de grame de cocaină pentru a o aduce în România, până la București, loc unde Dan Chioru urma să o comercializeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.