Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politician cu pașaport românesc a fost prins în Suedia: Are o condamnare pentru fraudă cu asigurări în Rusia

Căutat de autorităţile ruse pentru fraudă, Evghenâi Glazkov, politician din Volgograd, a fost prins în Suedia folosind un paşaport românesc fals, potrivit protv.ro.

Citește și: Traian Băsescu, reacție dură la adresa ultimelor OUG pe legile justiției:’Ultima OUG este odioasă’

În vârstă de 46 de ani, Glazkov a fugit din Rusia în 2017, după ce a fost condamnat pentru o fraudă cu asigurări auto, comisă în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Local din Volgograd, împreună cu alţi politicieni locali. Nu era la prima condamnare – în 2013 a primit 2 ani şi jumătate într-o colonie penală după ce a încercat să escrocheze patronul unui restaurant cu ajutorul şefului FSB din oraş.

Glazkov a fost prins după ce autorităţile ruse le-au transmis celor suedeze informaţii privind prezenţa lui în ţara scandinavă, sub o identitate falsă. „Conducea o organizaţie criminală formată din foşti agenţi FSB”, scrie ziarul Expressen. Prejudiciul pentru care era căutat e estimat la peste un milion de coroane suedeze – circa 450.000 de lei.

Fostul politician, dat în urmărire internaţională, se ascundea în Saltsjo Boo, un orăşel din regiunea Stockholm. Folosea un paşaport românesc şi stătea într-un imobil care apărea ca fiind scos la vânzare de un cetăţean rus.

Agenţii Fast-gruppen, unitatea care se ocupă cu depistarea celor care au fugit de lege, au descoperit în casa vecină un alt infractor căutat de ani buni în toată Europa, un traficant de droguri din Estonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.