Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politician rus este acuzat de multiple crime: autoritățile l-au arestat de la birou

houstonchronicle.com
extradare catuse

Un senator rus a fost reţinut în parlament miercuri sub acuzaţia de implicare în uciderea mai multor persoane, informează media de stat, citată de dpa, relatează Agerpres.

Senatorul Rauf Araşukov, care reprezintă republica Karaciai-Cerchezia, de la frontiera cu Georgia, a fost reţinut după ce legislativul a decis să-i ridice imunitatea parlamentară.

Citește și: Statul român organizează o nouă licitație pentru construirea unei conducte ce va exporta gaz în Ungaria, după ce unii ofertanţi s-au retras

Araşukov, în vârstă de 32 de ani, a fost implicat în crimele din 2010 asupra a doi oficiali din regiunea sa natală, precum şi în alte crime, potrivit unui comunicat al principalei agenţii ruse de investigaţii.

Tatăl parlamentarului, Raul Araşukov, a fost reţinut în aceeaşi zi sub acuzaţia de implicare în deturnarea a peste 30 de miliarde de ruble (455 milioane de dolari) în gaze naturale furnizate de compania rusă de stat Gazprom, a precizat Comitetul de investigaţii.

Citește și: Comisia Europeană a decis să aloce în 2019 aproximativ 154 milioane de euro pentru a combate bolile şi infecţiile animalelor care pot fi transmise oamenilor

Tatăl parlamentarului, care a fost consilier senior la o companie afiliată Gazprom, se presupune că a participat la deturnare în cadrul unui grup criminal organizat, a relatat TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.