Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un politician rus șochează cu un mesaj pentru huligani: 'Bravo, băieţi. Continuaţi!'

huligani euro

Un înalt responsabil al Federaţiei ruse de fotbal şi-a afirmat luni susţinerea pentru suporterii ruşi după violentele incidente care au marcat sâmbătă, la Marsilia, meciul Anglia - Rusia la EURO 2016. 

''Nu văd ce e rău în faptul că suporterii se bat'', a declarat, pe Twitter, Igor Lebedev, membru al comitetului executiv al federaţiei ruse de fotbal, care totuşi a condamnat violenţele, potrivit Agerpres.

''Este mai curând invers, bravo băieţi. Continuaţi!'', a adăugat Lebedev, care este şi deputat în Dumă (camera inferioară a Parlamentului rus) şi fiul şefului mişcării naţionaliste LDPR, Vladimir Jirinovski. 

''Ceea ce s-a întâmplat la Marsilia şi în alte oraşe din Franţa, nu este greşeala suporterilor, ci ţine de incapacitatea autorităţilor franceze de a organiza'' EURO 2016, a adăugat Lebedev. Apoi el i-a criticat pe ''oamenii politici şi funcţionarii care condamnă suporterii noştri''.  ''Trebuie să-i susţinem, să-i aducem acasă'', a precizat el.

Vezi şi: CUTREMUR în fotbal: Rapid intră în FALIMENT

Niciun rus nu a fost reţinut după ciocnirile dintre suporterii ruşi şi englezi care au făcut 35 de răniţi sâmbătă seară la Marsilia.

În schimb, luni, la Marsilia, au fost condamnaţi la două şi trei luni de închisoare cu executare doi suporteri britanici care au participat la incidentele de sâmbătă.

A doua zi după aceste ciocniri, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, care este şi preşedintele federaţiei de fotbal din ţara sa, a denunţat ''comportamentul neadecvat'' al fanilor ruşi. ''Ei fac de ruşine Rusia'', a spus el, în timp ce UEFA, instanţa europeană a fotbalului, a ameninţat Rusia şi Anglia cu descalificarea în cazul unor noi violenţe.

Vezi și: PERCHEZIȚII de amploare: 10 magazine online vizate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.