Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist de 30 de ani a fost împuşcat mortal în Suedia, primul caz de acest fel în ultimii 14 ani

The Local Sweden
poliție atac Suedia

Un poliţist a fost împuşcat mortal miercuri seara în oraşul Goteborg, o premieră în Suedia în ultimii 14 ani, au anunţat joi autorităţile din regatul scandinav, confruntat cu o gravă problemă a reglărilor de conturi între bande criminale, transmite AFP.

Agresorul nu a fost identificat şi deocamdată nu a fost arestat niciun suspect, potrivit agerpres.ro.

'Suntem decişi să rezolvăm cazul. Este prea devreme pentru a spune dacă poliţia a fost ţinta atacului', a declarat Klas Johansson, şeful poliţiei din regiunea vest, într-o conferinţă de presă.

Conform primelor elemente ale anchetei, mai mulţi poliţişti efectuau o patrulare în Biskopsgarden, o suburbie cu probleme a Goteborgului, când unul din ei a fost lovit de un glonţ.

Victima, care avea 30 de ani şi era de puţin timp în funcţie, a decedat la spital în urma rănii suferite.

Ultima dată când un poliţist în funcţie a fost ucis prin violenţă s-a întâmplat în 2007 în oraşul Nykoping, când un condamnat pentru omor urma să fie transferat la o clinică de psihiatrie, a transmis radioul public suedez.

Suedia încearcă de câţiva ani să combată o recrudescenţă a bandelor criminale, care se traduce mai ales printr-un număr ridicat de schimburi de focuri mortale şi alte reglări de conturi cu violenţă, într-o ţară altfel mai degrabă liniştită.

Anul trecut au fost raportate mai mult de 360 de incidente cu arme de foc, soldate cu 47 de morţi şi 117 răniţi, un nivel record, potrivit poliţiei.

Conform Consiliului pentru prevenirea criminalităţii, numărul victimelor a crescut de peste două ori într-un deceniu, reprezentând acum aproape 40% dintre decesele violente în Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.