Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a fost lovit în timpul unei acţiuni de control, de un şofer care şi-a abandonat autoturismul şi a fugit

Brigada Rutiera Bucuresti
politia rutiera masina duster

Un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a fost lovit, sâmbătă, în timpul unei acţiuni de control, de un şofer care şi-a abandonat autoturismul şi a fugit de la locul accidentului, el fiind însă prins în scurt timp. Bărbatul a fost găsit ulterior sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise, conform Agerpres.

Potrivit Brigăzii Rutiere, sâmbătă dimineaţa, pe şos. Nordului din sectorul 1 al Capitalei era organizată o acţiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În jurul orei 04:30, un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat şi şi-a continuat deplasarea. Imediat, poliţiştii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reuşind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă

În aceste împrejurări, în încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, conducătorul auto a forţat barajul instituit de poliţişti, acroşându-l pe unul dintre aceştia care începuse procedura de extragere forţată din autoturism, după care şi-a continuat deplasarea. În urma acestei acţiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.

După producerea acestui al doilea eveniment, conducătorul în cauză a abandonat autoturimul pe o altă stradă din sectorul 1, încercând să-şi asigure scăparea pietonal. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă şi l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare, a precizat Brigada Rutieră.

După stabilirea identităţii persoanei în cauză, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. În acest context, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mostelor biologice.

Cu ocazia efectuării examinării criminalistice a autoturismului în cauză, în interiorul acestuia au fost găsite disimulat mai multe reziduuri de substanţe pulverulente de culoare alb, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Referitor la situaţia medicală a poliţistului facem precizarea că a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului şi membrului inferior drept, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol, a mai precizat Brigada Rutieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.