Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist din Washington a fost pus sub acuzare: Avea legături cu Statul Islamic

news.vice.com
isis

Un poliţist din cadrul poliţiei transporturi, care activa la metroul din Washington, a fost arestat miercuri dimineaţă sub suspiciunea că a încercat să furnizeze sprijin material grupării Stat Islamic (SI), potrivit Ministerului Justiţiei din SUA, informează Reuters. În luna iulie, Nicholas Young, care trăieşte în Virginia, a trimis coduri pentru carduri-cadou de mesagerie mobilă în valoare de 245 de dolari unui informator al FBI. Acestea urmau să fie folosite pentru conturi de mesagerie utilizate de Stat Islamic pentru a face recrutări. Young credea că informatorul era o persoană care lucra pentru gruparea jihadistă, menţionează rechizitoriul.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, care lucra pentru Autoritatea de tranzit din 2003, a intrat în atenţia autorităţilor din 2010, potrivit plângerii depuse marţi la un tribunal din Virginia. Autorităţile de la metroul din Washington au anunţat că Young a fost concediat imediat după ce a fost arestat miercuri. În 2014, el s-a întâlnit de mai multe ori cu un agent sub acoperire al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi s-a dovedit a fi un recrut implicat al Stat Islamic. Potrivit rechizitoriului, el îi dădea sfaturi agentului FBI sub acoperire despre cum să evite să fie detectat de autorităţi în pretinsa lui tentativă de a se alătura grupării jihadiste în zone de conflict.

'Poliţia transporturi de la metrou a alertat FBI-ul despre acest individ şi apoi a lucrat cu agenţii federali pe durata investigaţiilor', a spus directorul general al Metroului, Paul Wiedefeld. 'Evident, acuzaţiile din acest caz sunt profund deranjante', a mai spus Wiedefeld, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.