Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un poliţist local din Timișoara este cercetat disciplinar, după un incident verbal cu un fotoreporter

112 politia politie

Poliţia Locală Timişoara s-a autosesizat, marţi, cu privire la situaţia semnalată de mass-media, referitoare la incidentul verbal dintre un poliţist local şi un fotoreporter, căruia i-a spus că îl amendează pentru că "e un nesimţit de la presă".

"Poliţia Locală Timişoara s-a autosesizat cu privire la situaţia semnalată de mass-media, referitoare la incidentul verbal dintre fotoreporterul Constantin Duma şi un poliţist local care a avut loc în seara zilei de vineri, 24 aprilie. Astfel, în urma cercetării prealabile efectuate de Compartimentul Control Intern, a fost sesizată Comisia de Disciplină, având în vedere calitatea de funcţionar public a poliţistului local (...) în vederea stabilirii gradului de vinovăţie a acestuia şi a măsurilor legale, în cazul în care se va constata că faptele săvârşite constituie abatere disciplinară, conform legislaţiei în vigoare şi Regulamentului Intern al Direcţiei Poliţia Locală Timişoara", arată un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Fotoreporterul Constantin Duma, corespondent al AGERPRES, a relatat pe pagina de Facebook că la intrarea într-un magazin alimentar s-a oprit pentru a-şi pune masca şi mănuşile, iar un agent al poliţiei locale, "domnul Avramescu, l-a şi apostrofat să-şi pună echipamentul de protecţie respectiv, făcându-l nesimţit, cerându-i documentele şi continuând să-l ameninţe cu amendă între 500 şi 1.500 de lei".

"Tu eşti un nesimtit şi eşti tu înaintea mea. Primeşti şi amendă. Pentru că eşti nesimţit. A! Un nesimţit de la presă! Îţi dau amendă de la 500 la 1.500 de lei. (...). Ţi-am spus că eşti nesimţit! Mai eşti şi obraznic! Îţi dau 500 de lei amendă. Pentru că aşa vreau eu (...)", scrie Constantin Duma pe facebook.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Incidentul s-a stins prin intervenţia colegului de echipaj, care a coborât din maşină şi "au stabilit" că trebuie să plece la un eveniment, returnându-i fotoreporterului actele şi renunţând la amendă.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a comentat incidentul în conferinţa de presă online, afirmând că "nu trebuie să judecăm în bloc, ci pe fiecare persoană în parte". "A mai fost un incident, în trecut, cu o echipă a TVR. Se mai întâmplă, rar, dar se întâmplă şi derapaje. E de neînţeles cum a putut avea o asemenea atitudine", a mai spus Nicolae Robu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.