Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pompier aflat în timpul liber a salvat o cabană şi a evitat explozia unei butelii

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Un pompier șteian, județul Bihor, aflat în timpul liber, a împiedicat mistuirea unei cabane din satul de vacanță Vârtop.

O femeie a anunțat, marți, un incendiu izbucnit la o cabană situată în satul de vacanță Vârtop din Munții Apuseni. Femeia le-a spus pompierilor că imobilul construit din lemn, pe două etaje, este în totalitate inundat cu fum, potrivit mediafax.ro.

Pompierii militari din Ștei și comandantul acestora au pornit spre incendiu.

Având în vedere că distanța până la cabană era de 35 de kilometri, iar autospecialele încărcate cu mii de litri de apă erau nevoite să parcurgă cea mai mare parte a acesteia urcând pe un drum cu serpentine, dar și faptul că structura clădirii favoriza arderea, comandantul Stației de Pompieri Ștei, sublocotenent Fuscaș Răzvan, și-a sunat un subaltern aflat în timpul liber, despre care știa că s-ar putea afla în zonă.

Fără să stea pe gânduri, plt. adj. Popa Andrei, șofer la Stația Ștei, a mers acolo, a intrat în cabana inundată cu fum și a scos o butelia, pentru a evita o explozie. Apoi, cu stingătoarele a intervenit asupra focarelor, ținând focul sub control până la sosirea colegilor săi.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ 10 minute.

Datorită intervenției pompierului, cabana a putut fi salvată aproape în totalitate. A ars doar un tablou electric și o suprafață de circa 25 metri pătrați dintr-un perete de lemn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.