Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un port industrial de lângă Veneţia,evacuat pentru neutralizarea unei bombe din al doilea Război Mondial

venetia

Un port industrial din vecinătatea lagunei Veneţiei a fost evacuat duminică dimineaţa pentru neutralizarea unei bombe care data din timpul celui de-al doilea Război Mondial şi pe care geniştii italieni au detonat-o în mare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Operaţiunea a necesitat evacuarea în cursul dimineţii a 3.500 de locuitori din Marghera, port industrial situat în faţa Veneţiei, oraş care atrage an de an 36 de milioane de turişti. 

Circulaţia navelor, trenurilor şi autobuzelor a fost suspendată în timpul operaţiunii, iar avioanele au avut interdicţie să decoleze sau să aterizeze pe aeroportul internaţional Marco Polo din Veneţia între orele 08:30-12:30 (07:30 GMT - 11:30 GMT).

Citește și: Replică SPUMOASĂ din PSD după tirul de acuzații lansat de Ludovic Orban: Festivalul idioțeniilor

Bomba, care cântărea 225 de kilograme şi conţinea 129 de kilograme de TNT, a fost descoperită în ianuarie în timpul lucrărilor de mentenanţă la reţeaua de canalizare. Dispozitivul prezenta "un risc crescut de explozie", ceea ce a îndreptăţit luarea tuturor măsurilor de precauţie, a declarat la postul de televiziune Rai 24 Gianluca Dello Monaco, ofiţerul de armată care a condus operaţiunea. 

După dezamorsare, încheiată în cursul dimineţii, bomba a fost transferată pe un vas pentru a fi distrusă într-un sector maritim aflat la distanţă bună de Veneţia. 

"Când bomba a fost coborâtă în mare, încărcături explozive au fost amplasate pe dispozitiv, care a explodat sub apă", au declarat serviciile oraşului Veneţia într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.