Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un post de radio din Germania a fost obligat de instanţă să transmită o reclamă a unui partid de extremă-dreapta

vot europarlamentare

Un tribunal din Munchen a dispus ca un post public de radio regional să difuzeze o reclamă pentru Partidul Naţional Democrat (PND), de extremă-dreapta, înaintea alegerilor europene, relatează DPA potrivit Agerpres.

Reclama respectivă încearcă să traseze o legătură între imigraţie şi criminalitate. Materialul de promovare vorbeşte despre "deschiderea deliberată a graniţelor Germaniei în 2015 şi migraţia în masă necontrolată de atunci", care duc la atacuri criminale zilnice împotriva germanilor, conform instanţei.

Postul de radio Bayerische Rundfunk (BR) nu vrea să difuzeze reclama, dar tribunalul a stabilit că textul materialului de promovare nu echivalează cu instigarea, a spus luni un purtător de cuvânt al instanţei.

Tribunalul a mai precizat că NPD are dreptul ca mesajele să îi fie transmise pe posturile publice, din moment ce partidul are dreptul de a participa la alegeri, atât timp cât conţinutul lor nu încalcă vreo lege.

Bayerische Rundfunk a iniţiat deja o contestaţie împotriva deciziei, potrivit purtătorului de cuvânt.

Un alt post de radio, Hessische Rundfunk, a fost obligat de o instanţă săptămâna trecută să difuzeze aceeaşi reclamă.

Partidul de extremă-dreapta NPD, acuzat de legături cu mişcarea neonazistă, este cunoscut pentru glorificarea crimelor celui de-Al Treilea Reich şi că trivializează crimele naziste. Formaţiunea a fost exclusă anul trecut de la finanţarea publică şi nu este reprezentată la nivel naţional.

NPD a pierdut de asemenea o bună parte din sprijin în contextul ascensiunii formaţiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cel mai mare partid de opoziţie din ţară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.