Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prefect al USR-PLUS a 'uitat' să ceară bani pentru oamenii afectați de inundații

inundatii galati

Fostul prefect de la USR-PLUS, Gabriel Panaitescu, nu a depus nicio solicitare pentru alocare de fonduri pentru localitățile afectate de inundații, acuză liderul PNL Galați, George Stângă.

„După eliminarea blocajului tipic USR de la nivelul instituțiilor publice, reușim să ne implicăm și, astfel, salvăm situația pentru cele 21 de localități din județul Galați afectate de inundațiile ce au avut loc în această vară. Guvernul României a alocat, săptămâna trecută, peste 377 de milioane de lei din Fondul de Intervenție, pentru județele afectate de calamitățile naturale. Deși Galațiul se numără printre județele afectate, fostul prefect de la USR-PLUS, Gabriel Panaitescu, nu a depus nicio solicitare pentru alocarea de fonduri. Din acest motiv, Galațiul nu s-a regăsit pe lista județelor care au primit sprijin financiar de la guvern”, potrivit PNL Galați, informează Mediafax.

Liderul filialei, George Stângă, susține că „USR-PLUS a fost nociv pentru județul Galați prin oamenii numiți în funcții”.

„În ciuda cererilor depuse de administrațiile locale afectate de inundații, habarnistul domn Panaitescu nu a urmat procedura și nu a transmis solicitările către Guvern pentru alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor, podețelor sau a altor obiective calamitate. Până acum, am preferat să dăm dovadă de maturitate politică și am făcut compromisul de a nu-i trage de urechi pe cei de la USR-PLUS pentru greșelile pe care le-au tot făcut, dar nu mai putem tolera incompetența crasă de care au dat dovadă reprezentanții acestora din instituțiile publice, mai ales că acest fapt îi afectează direct pe gălățeni. USR-PLUS a fost nociv pentru județul Galați prin oamenii numiți în funcții”, a afirmat George Stângă, președinte PNL Galați.

Subprefectul județului Galați, Andra Costache, anunță că a depus, vineri, documentația pentru alocare de fonduri în cea de-a doua etapă a alocării din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului.

„În urma inundatiilor care au avut loc in perioada mai-august 2021, la Institutia Prefectului au fost înregistrate 20 de rapoarte operative pentru care au fost constituite comisii de evaluare a pagubelor. Deși avea posibilitatea, poate chiar obligația, ca în baza acestor rapoarte să inițieze o Hotărâre de Guvern, la acel moment, Instituția Prefectului Galați, condusă de Gabriel Panaitescu (USR) nu a făcut acest lucru, Galațiul fiind astăzi un județ care nu a putut beneficia de aceste despăgubiri, însă din discuțiile avute la nivel național cu reprezentații Guvernului, vom face tot posibilului pentru remedierea problemei”, a declarat Andra Costache, subprefect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.