Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot a făcut Lista rușinii cu enoriașii care n-au plătit contribuția: a pus și ștampila bisericii

taxa preot

Preotul de la Biserica ortodoxă „Sfântul Arhanghel Mihail”, din Cluj, a lăsat la intrarea în biserică o ”Listă a rușinii” cu enoriașii care nu au plătit contribuția la biserică în anul 2023.

Taxa la biserică nu este obligatorie, dar preotul i-a luat în colimator pe enoriașii care nu au plătit-o. Mai mult, preotul a pus și parafa bisericii, pentru a se asigura că toți enoriașii vor înțelege că nu este o glumă.

În condica ținuă de preot sunt trecuți cu roșu cei care ”n-au plătit niciodată”.

În fotografia trimisă redacției se poate vedea un bilețel scris cu roșu „Restanți la taxa de cult pe 10-15 ani. Sau nu au achitat niciodată” desupra unui registru cu circa 30 de nume de enoriași în dreptul cărora sunt făcute diferite notări.

Sursa FOTO: ȘtirideCluj

content-image

Preotul susține că a fost doar o discuție

Preotul Liviu Cozma susține că respectiva listă nu a fost afișată ci a fost o discuție în consiliul parohial pentru a vedea cine a plătit și cine nu.

„Bineînțeles că nu există. A fost o discuție în Consiliul parohiei despre cine a plătit contribuția și cine nu. Și... asta a fost toată discuția”.

Rugat să explice, preotul a precizat: „S-a discutat în Consiliul parohial despre câți au plătut din parohie. Au plătit câți au putut. Bun, și câți n-o plătit? Am zis: Atunci a venit ideea de a pune o listă. Vă dați seama că astea sunt povești.”, a spus preotul pentru Adevărul.

Taxele bisericești au reprezentat mereu un subiect aprins de discuți în societate. În Biserica Ortodoxă Română ele se stabilesc fie de la parohie la parohie, fie la nivel de episcopie. Taxele sunt necesare pentru buna administrare parohială, însă sunt și discutabile în cazuri rare, în care preoții nu oficiază slujbe celor care nu au posibilitatea de a le plăti sau de a le plăti integral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.