Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot catolic a botezat incorect timp de 20 de ani - Toate ceremoniile trebuie refăcute

botez

Un preot catolic din Phoenix, Arizona, s-a scuzat și apoi a demisionat din funcția de paroh după ce s-a aflat că a botezat incorect timp de două decenii întregi. Toți copiii botezați, mulți adulți acum, trebuie rebotezați, potrivit Mediafax.

Într-o scrisoare către credincioșii din dieceză, episcopul Thomas Olmsted din Phoenix a declarat că informația este „pe cât de greu de aflat, pe atât de greu de anunțat".

„Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși că botezurile făcute de reverendul Andrés Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide", a spus episcopul Thomas Olmsted în scrisoare, conform americanpost.news.

Părintele Andrew obișnuia să folosească formula „Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh", care nu este valabilă.

Problema folosirii pluralului este că nu comunitatea este cea care botează, ci doar Cristos, a explicat episcopul.

„Nu cred că părintele Andrés a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului și al sacramentelor", a adăugat el.

Dioceza de Phoenix a postat un formular de contact pentru oricine crede că el sau copilul său a fost botezat în mod incorect de către preot.

„Dacă ai fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Trebuie să fie botezat", a declarat dieceza din Phoenix.

Un botez invalid ar invalida și sacramentele următoare, astfel că persoanele care au fost botezate de preotul paroh trebuie să primească din nou toate sacramentele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.