Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preot din București a murit: Mesajul transmis de Patriarhul Daniel

basilica.ro
patriarhul daniel

Părintele Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la slujba de înmormântare a Părintelui Bogdan Mircea Gorețchi, preot misionar în cadrul Cancelariei Protoieriei Sector 2 Capitală, oficiată sâmbătă, 17 februarie 2024, la Biserica Oțetari din București, scrie basilica.ro.

Text integral:

Părintele Bogdan Mircea Gorețchi (1969–2024), slujitor blând în ogorul Domnului

Am aflat, cu multă durere, de trecerea din această viață, în dimineața zilei de joi, 15 februarie 2024, a Părintelui Bogdan Mircea Gorețchi, preot misionar în cadrul Cancelariei Protoieriei Sector II Capitală.

Părintele Bogdan Mircea Gorețchi s-a născut la data de 21 ianuarie 1969, în muncipiul București, în familia preotului Mircea Gorețchi și a doamnei preotese Elena-Mihaela Gorețchi, având ca nași pe reputatul liturgist al Bisericii noastre, Preotul Profesor Ene Braniște și pe distinsa profesoară Ecaterina Braniște. După absolvirea cursurilor primare și gimnaziale, a continuat studiile la Liceul Industrial Unirea din București, fiind apoi angajat ca supraveghetor al muzeului din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. În urma promovării concursului de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, a urmat, în prima promoție după Revoluția din decembrie 1989, cursurile acestei instituții (1990–1994). După obținerea titlului de licențiat în Teologie, cu specializarea Teologie Pastorală, a fost angajat ca bibliotecar al Facultății de Teologie, post pe care l-a ocupat din anul 2004 până în anul 2010.

S–a cununat, în ziua de 15 iunie 2002, cu domnișoara Daniela Ilie, în biserica Oțetari, Dumnezeu binecuvântând familia lor cu doi copii: Andrei Mircea și Rareș Mihai.

A fost hirotonit diacon, în ziua de duminică, 14 iunie 2006, pe seama parohiei Oțetari, Protoieria II Capitală, iar opt ani mai târziu, la data de 8 martie 2014, a fost hirotonit preot, pe seama aceleași parohii din Capitală. A slujit la această biserică până la data de 1 decembrie 2021, când, datorită suferinței sale, a fost transferat, la cerere, ca preot misionar în cadrul Cancelariei Protoieriei Sector II Capitală.

Părintele Bogdan Mircea Gorețchi s-a remarcat prin blândețea și sensibilitatea firii sale, fiind un slujitor bun și apropiat de credincioși. În calitatea sa de bibliotecar al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, a fost apreciat ca o persoană caldă, apropiată de studenți, sensibilă și delicată, mereu dispus să dea un sfat în legătură cu cercetarea academică a acestora.

În aceste momente grele, adresăm familiei Părintelui Bogdan Mircea Gorețchi și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit, un gând părintesc de mângâiere, rugându-ne Preamilostivului Dumnezeu să dăruiască odihnă veșnică sufletului său și să îl așeze în rândul slujitorilor din Ceruri, în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru cei îndoliați,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.