Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un presupus braconier a murit călcat în picioare de o turmă de elefanţi, într-un parc din Africa de Sud

wikipedia
elefant

Un presupus braconier a murit la sfârşitul săptămânii trecute după ce a fost călcat în picioare de o turmă de elefanţi în timp ce încerca să fugă de rangeri alături de doi complici în faimosul parc Kruger din Africa de Sud, a informat luni Departamentul parcurilor naţionale din această ţară (SanPark), potrivit AFP.

Cadavrul unui bărbat "călcat în picioare" a fost descoperit duminică, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al SanPark, Isaac Phaahla, potrivit agerpres.ro.

Sâmbătă, rangerii din acest parc naţional au observat trei posibili braconieri în timp ce patrulau şi au început să-i urmărească.

"Persoana ucisă şi complicii săi fugeau de rangeri când s-au întâlnit cu o turmă de elefanţi aflaţi în sezonul de reproducere", au explicat autorităţile parcului într-un comunicat.

În timp ce fugeau, bărbaţii au "abandonat un topor şi o geantă cu provizii", a adăugat SanPark. Potrivit lui Phaahla, suspecţii vânau probabil rinoceri în parcul natural protejat.

Rangerii au reuşit să aresteze un membru al trio-ului. Al treilea suspect, care nu a fost încă prins, a fost rănit la ochi. De asemenea, a fost găsită o puşcă. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Africa de Sud, care găzduieşte circa 80% din populaţia rinoceri a planetei, a constat o scădere a numărului de exemplare ucise pentru al şaselea an consecutiv.

Cu toate acestea braconierii, răspunzând cererii mari de coarne de rinocer din Asia, unde sunt folosite pentru presupusele lor virtuţi, în medicina tradiţională sau ca afrodiziace, îşi continuă raidurile şi atacurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.