Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prim caz de COVID-19, asociat unei infecţii mai vechi, a fost detectat în Palau

smartradio.ro
vaccin covid medic cercetare cercetator analize

Autorităţile din Palau au anunţat luni descoperirea primului caz de contaminare cu noul coronavirus în această ţară insulară din Oceanul Pacific, dar au precizat că este vorba despre un caz mai vechi, care nu prezintă în acest moment niciun risc de răspândire a maladiei COVID-19, informează AFP.

Palau, o ţară cu 21.000 de locuitori, făcea până acum parte din rarele naţiuni ale lumii care nu au fost afectate de virusul SARS-CoV-2, detectat pentru prima dată în China. Această performanţă s-a datorat închiderii foarte timpurii a graniţelor naţionale, fapt care a avut repercusiuni grave asupra economiei locale, orientată spre turism, potrivit agerpres.ro.

Ministerul Sănătăţii din Palau a descoperit că un turist sosit în acest arhipelag în luna mai a avut virusul, deşi a fost testat negativ o dată înainte de intrarea lui în ţară şi de alte două ori la faţa locului, în perioada de carantină.

"Mai multe examene medicale au arătat că era vorba despre un caz vechi de COVID-19, o infecţie trecută, care nu mai este contagioasă", a precizat ministerul într-un comunicat.

Aceeaşi instituţie consideră că persoana în cauză, a cărei identitate nu a fost divulgată, contractase cel mai probabil maladia COVID-19 în luna ianuarie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, persoana a fost plasată în izolare şi toate celelalte persoane cu care a intrat în contact fac obiectul unei monitorizări, ca măsură de precauţie.

Autorităţile din Palau au deschis pentru scurt timp "o bulă" turistică pentru călătorii din Taipei. Însă aceasta a fost închisă de curând din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri de COVID-19 din Taiwan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.