Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un prim concurs de șah marchează debutul parteneriatului dintre Hidroelectrica și F.R. Șah în cadrul programului național `Educație Prin Șah`

Federatia Romana de Sah
Educatie prin sah

Ana Paveleț, Hidroelectrica: “Ne dorim ca această colaborare între Hidroelectrica și Federația de Șah să fie doar un început, pentru că energia ne dă putere, iar puterea o vom folosi pentru susținerea noilor generații. Gradul ridicat de interes din partea copiilor privind participarea la aceste activități ne demonstrează că dorința de a face o schimbare în școlile de stat din România nu vine doar din partea adulților, fie ei părinți sau profesori, ci mai ales din partea copiilor.”

București, 25 octombrie, 2023 - 24 de elevi din clasele 1-4 ai școlii “Pia Brătianu” din București au jucat marți, 24 octombrie, un mini-turneu de șah blitz, în cadrul unui prim concurs organizat sub umbrela programului național “Educație Prin Șah”. Evenimentul a fost organizat de Hidroelectrica, unul dintre partenerii Federației Române de Șah în acest proiect, pe care-l va susține timp de un an.

“Hidroelectrica este de anul acesta partener al F.R. Șah. Încercăm să-i sprijinim cu tot ce putem în acest demers admirabil de a introduce în învățământul preuniversitar și alte activități alături de  materiile bine cunoscute. Șahul este un sport al minții care vă va ajuta să fiți printre cei mai buni în orice domeniu pe care îl veți alege în viitor.

Doresc mult succes participanților și vreau să le reamintesc că toți sunt niște câștigători, chiar dacă azi vor pierde în fața unui adversar poate mai bine pregătit. Vor câștiga acum experiență, prieteni noi sau sau noi strategii de joc și distracție! Șahul este viața în miniatură!” a ținut să le transmită Ana Paveleț, Șef Serviciu Comunicare, PR și CSR al Hidroelectrica, celor 30 de copii prezenți la startul concursului de șah, care s-a desfășurat în trei reprize.

Președintele F.R. Șah, Vlad Ardeleanu le-a urat celor mici baftă în concurs și i-a încurajat să se înscrie și în Olimpiada Națională de Șah, a patra etapă a acestui program la care vor putea participa 1.000 de copii.

“Bine ați venit în programul național „Educație prin șah”, un proiect care are ca scop apropierea voastră de șah. Pentru că sunteți deja aici, știți probabil că șahul vă face mai isteți, vă ajută să vă concentrați, să faceți lucrurile mai bine. Eu sunt un exemplu - am învățat ca și voi, de mic, șah și m-a ajutat în fiecare moment din viață. M-a ajutat să am o viață mai bună. Șahul este un prieten bun și vă recomand să-l țineți mereu aproape”, le-a transmis Vlad Ardeleanu celor mici.

Aprobat în decembrie 2022, Programul „Educație prin șah” are patru etape - acreditarea cursului, formarea cadrelor didactice, predarea șahului în școli și Olimpiada Națională de Șah. Etapa de formare a cadrelor didactice care vor preda șahul în învățământul preuniversitar a început în februarie a.c. Oferite de Casa Corpului Didactic (CCD) Ialomița în colaborare cu Federația Română de Șah, cursurile își propun să formeze pe an, gratuit, un număr de minimum 800 de cadre didactice din ciclul primar. Durata cursului este de 50 de ore, are loc în totalitate online (pe platforma dedicată educatie-frsah.ro), iar la absolvirea cursului profesorii vor primi un număr de 12 credite.

Pentru anul în curs, obiectivul F.R.Șah este să ofere cursul gratuit pentru minimum 3.000 de cadre didactice și 50.000 de elevi. Până în 2026 inclusiv, aproximativ 12.000 de cadre didactice vor beneficia de cursurile gratuite.

###

Despre Hidroelectrica

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic National, fiind o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranța națională.

Înființată în anul 2000, Hidroelectrica a reușit să se impună pe Piața de Energie din România datorită experienței, credibilității și flexibilității sale, fiind în prezent principalul producător și furnizor de energie din România cât și principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Ca un membru responsabil al societății românești, Hidroelectrica urmărește constant impactul companiei asupra tuturor comunităților care sunt influențate de activitatea companiei și își aduce contribuția pentru crearea unui mediu benefic pentru aceștia. Se poate spune că există o corespondență reală între valorile companiei, rezultate din specificul activității, și cele ale societății în general, astfel că Hidroelectrica poate în mod natural să se concentreze pe susținerea intereselor pe termen lung ale comunității.

Despre Federația Română de Șah (F.R.ȘAH)

Federația Română de Șah, fondată în 1925, reorganizată ulterior conform legislației în vigoare și recunoscută din 1998 de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, desfășoară o amplă activitate având ca scop nu doar să ofere cadrul care să permită obținerea unor performanțe sportive la nivel internațional, dar și să popularizeze, să răspândească și să dezvolte practicarea șahului pe întreg cuprinsul țării ca element sportiv, științific-creator, educațional, cultural și artistic, promovând spiritul de armonie, corectitudine, toleranță și fairplay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.