Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar de comună, trimis în judecată pentru corupţie

ciocanel judecator

Primarul comunei Someş Odorhei, Grigore Berinde, este trimis în judecată de procurori pentru fals intelectual şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, acesta fiind acuzat că a produs un prejudiciu nerecuperat de aproape 600.000 de lei bugetului de stat, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Conform comunicatului menţionat, Grigore Berinde a semnat, în septembrie 2012, în calitate de primar al comunei Şomeş Odorhei, un acord pentru stingerea obligaţiilor de plată cu o firmă privată prin care se atesta în mod nereal faptul că administraţia comunală datora suma de 983.415 lei firmei menţionate, înscrisuri care au fost depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj pentru a obţine repartizarea acestei sume. Primăria a primit astfel de la AJFP Sălaj suma de 592.246 lei, care a fost virată, din dispoziţia primarului, către firma respectivă, prejudiciul fiind nerecuperat. De asemenea, în decembrie 2013, Grigore Berinde a semnat acte prin care s-a atestat, în mod nereal, că aceeaşi firmă a efectuat lucrări pe drumurile din comună în valoare de 11.165 lei, sumă ce ajuns, de altfel, în conturile firmei însă, în acest caz, prejudiciul a fost recuperat, se mai arată în comunicatul Parchetului.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi dirigintele de şantier Radu Liviu Bara, care a semnat centralizatoare a situaţiilor de plată ce atestau în mod nereal că s-au efectuat anumite lucrări pe drumurile din comună. Potrivit sursei citate, dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Jibou, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.