Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un primar din Franţa a pus Afişe anti-imigranţi puse pe străzi

calais

Afişe cu bărbaţi bărboşi prezentaţi ca invadatori au fost amplasate pe străzile oraşului francez Beziers de către primarul de extremă-dreapta Robert Ménard, care se opune iniţiativei guvernului de la Paris de a crea acolo o tabără pentru migranţi, transmite miercuri AFP. 'Gata ! Ei sosesc (...) Migranţii în centrul oraşului nostru', se poate citi pe afişele însoţite de o fotografie în care apar bărbaţi care par a proveni din ţări africane sau arabe, cu barbă ori cu o căciulă pe cap, masaţi în faţa catedralei din Beziers. Iar deasupra fotografiei se află textul: 'Statul ni-i impune'.

Guvernul francez doreşte să închidă tabăra de refugiaţi de la Calais, cunoscută şi ca 'jungla din Calais', unde se află între 7.000 şi 9.000 de migranţi pe care doreşte să-i repartizeze în tabere mai mici pe tot cuprinsul Franţei. Majoritatea primarilor au acceptat decizia, dar unii protestează şi se plâng că nu au fost consultaţi şi că populaţia este traumatizată de recentele atentate jihadiste. Între timp, mai multe tabere de refugiaţi au fost vandalizate ori incendiate chiar înainte să fie deschise.

Primarul Robert Ménard, membru al partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, a declarat că intenţionează să organizeze şi un referendum local la care întrebarea ar fi: 'Sunteţi de acord cu instalarea de noi migranţi, impusă de Stat, fără consultarea Consiliului Municipal?'. Însă un astfel de referendum este ilegal. De altfel, justiţia franceză a anulat un referendum asemănător pe care dorea să-l organizeze şi primarul comunei Allex, în sudul Franţei. După apariţia respectivelor afişe pe străzile din Beziers guvernul de la Paris a reacţionat prin intermediul delegaţiei interministeriale pentru lupta împotriva rasismului şi antisemitismului (DILCRA), care a sesizat justiţia pentru această faptă 'care constituie un mod flagrant de provocare la ură', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.