Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un procent de 45% dintre clienţii de gaze naturale consideră că preţurile la gaze vor creşte după 1 iulie, când piața se va liberaliza

newsonly.gr
gaze naturale

Un procent de 45% dintre clienţii de gaze naturale consideră că preţurile la gaze vor creşte după 1 iulie, iar 34% cred că preţurile vor rămâne neschimbate, pe când 20% dintre abonaţii casnici la gaze consideră că vor plăti mai puţin după liberalizarea pieţei, arată studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze – percepţii", desfăşurat online în luna iunie de către iSense Solutions, pe 800 de clienţi casnici de gaze naturale din mediul urban, anunță news.ro, anunță news.ro.

"În ciuda faptului că autorităţile au decis plafonarea preţului la utilităţi pe perioada stării de urgenţă pentru a atenua impactul financiar al epidemiei de coronavirus asupra consumatorilor casnici, aproape jumătate (45%) dintre clienţii de gaze naturale consideră că preţurile la gaze vor creşte după 1 iulie 2020. 34% cred că preţurile vor rămâne neschimbate, pe când 20% dintre abonaţii casnici la gaze consideră că vor plăti mai puţin după liberalizarea pieţei", se precizează în studiu.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Chiar dacă doar 40% dintre românii din mediul urban care au un contract casnic de furnizare a gazelor naturale declară că au primit o notificare scrisă de la furnizorul lor despre liberalizarea pieţei de gaze, numărul celor care ştiu deja despre această schimbare este aproape dublu: 78% din clienţi casnici ai companiilor furnizoare de gaze naturale au aflat deja ce urmează să se întâmple de la 1 iulie 2020.

Datele fac parte din studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze – percepţii", desfăşurat online în luna iunie de către iSense Solutions, pe 800 de clienţi casnici de gaze naturale din mediul urban.

"Clienţii casnici primesc cu o doză de scepticism vestea liberalizării pieţei de gaz. Motivul principal ţine de factorul financiar, dar mingea este acum în curtea furnizorilor de energie pentru a veni cu oferte relevante care să convingă o piaţă destul de statică până acum", afirmă Andrei Elvădeanu, head of market strategy, iSense Solutions.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

Bucureştenii sunt cei mai informaţi în legătură cu schimbările ce vor surveni de la 1 iulie 2020 pe piaţa gazelor naturale, 79% dintre ei declarând că au aflat despre ele. În ceea ce-i priveşte pe românii cu domiciliul în oraşe care au sub 50.000 de locuitori, procentul celor ce au auzit despre liberalizarea pieţei de gaz se situează la 77%.

În rândul clienţilor Engie, 84% au aflat despre liberalizarea pieţei de gaze naturale, în timp ce procentul clienţilor EON care au auzit de schimbările pe piaţa gazelor naturale începând cu iulie 2020 este de 75%. În ceea ce priveşte consumatorii casnici care colaboreaza cu Enel pentru furnizarea gazelor naturale, 66% dintre ei ştiu despre liberalizarea pieţei de gaze naturale.

Gradul de conştientizare legat de liberalizarea pieţei de gaze naturale este considerabil mai mare în zona de sud a României, cu 81% dintre consumatorii casnici de gaze naturale care ştiu deja despre aceste modificări, faţă de 73% dintre clienţii casnici în zona de nord a ţării.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

Cercetarea a fost realizată online, în luna iunie a anului 2020, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârsta peste 18 ani, clienţi casnici de gaze naturale, din mediul urban, decidenţi şi co-decidenţi în alegerea furnizorului de gaze. Gradul de eroare este de +-3%. Datele fac parte din studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze – percepţii", realizat de către iSense Solutions pentru a evalua percepţiile românilor privind liberalizarea pieţei de gaze naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.