Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiect de importanţă MAJORĂ se lasă aşteptat: CFR, explicaţii despre linia ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni

www.observator.tv
tren gară

Proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea legăturii feroviare Gara de Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti Otopeni sunt programate pentru perioada 2019-2020, a transmis CFR SA - administratorul reţelei feroviare publice - la solicitarea MEDIAFAX.

Citeşte şi: CTP şi Cosmin Prelipceanu, reacţii FURIBUNDE după amenda CNA: 'Dacă nu scrie STIRIPESURSE nu există...'

„Pentru 2018 se estimează elaborarea studiului de fezabilitate pentru stabilirea soluţiei finale de realizarea a legăturii feroviare Gara de Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi lansarea licitaţiei pentru proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor. Pentru perioada 2019-2020 se estimează proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea acestei legături feroviare”, menţionează CFR SA.

„Termenul de realizare a lucrărilor se va determina în urma elaborării studiului de fezabilitate, în conformitate cu legislaţia specifică. În ceea ce priveşte termenele estimate, trebuie avute în vedere termenele impuse legal pentru fiecare etapă a proiectului”, se menţionează în documentul citat.

CFR SA precizează că a calculat aceste termene fără a lua în considerare eventualele contestatii ale ofertanţilor. „După transmiterea documentaţiei la ANAP (n.n.- Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice), este necesară o perioadă de minimum 10 zile lucrătoare pentru validare. În ipoteza în care nu se respinge documentaţia şi nu se solicită clarificări/completări de către ANAP, de la publicarea anuntului pe SEAP şi până la atribuirea contractului sunt necesare minimum 3 luni pentru perioada de clarificări, analiza ofertelor, notificarea ofertanţilor şi semnarea contractului, conform termenelor menţionate în legislaţia specifică”.

Citeşte şi: ALERTĂ - Ministrul Finanţelor vine cu SOLUŢII în scandalul Revoluţiei Fiscale: Cum se REZOLVĂ problema pentru cei bolnavi sau în concedii de creştere a copiilor

Ulterior, după aprobarea studiului de fezabilitate prin Hotărâre de Guvern, urmează o altă licitaţie pentru achiziţia proiectului tehnic şi a execuţiei, de circa 3 luni. „Durata contractului pentru lucrări de proiectare şi execuţie a fost estimată la 18 luni, însă aceasta poate fi modificată, în funcţie de rezultatele studiului de fezabilitate”, precizează CFR SA.

Procedura de licitaţie a fost lansată în luna septembrie 2016, cu deschidere oferte în luna decembrie 2016, însă, deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost anulată. „În anul 2017, CFR SA a fost nevoită să refacă documentatia de licitaţie pentru acest proiect, în conformitate cu noile prevederi legislative în domeniul achiziţiilor publice (Legea 99/2016 şi HG nr.907/2016), precum şi conform recomandărilor reprezentanţilor ANAP”, menţionează compania. Iar în prezent „se aşteaptă validarea de către ANAP pentru procedura de licitaţie privind revizuirea studiului de fezabilitate pentru linia de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni” şi „ulterior acestei validări va urma lansarea procedurii pe SEAP”.

Potrivit CFR SA, modernizarea Liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti Otopeni este inclusă în Master Planul General de Transport şi în lista de proiecte finanţate din POIM 2014-2020.

Valoarea estimată a obiectivului de investiţii prevăzută în Master Planul General de Transport este de 97,15 milioane de euro, fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.