Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiect de modificare a Codului Penal a fost trimis de la Ministerul Justiției la Parlament

comisie legile justitiei

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat într-un comunicat de presă după întânirea cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene că Ministerul Justiției a „finalizat și adoptat” un proiect de lege privind de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în acord cu deciziile Curții Constituționale.

„În ceea ce privește modificarea codurilor penal și de procedură penală, Președintele Senatului a menționat că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiției, a fost finalizat și adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, se arată în comunicatul lui Tăriceanu.

Ministrul Justiției a confirmat, pentru STIRIPESURSE.RO, că un asemenea proiect există. „A fost trimis la Parlament”, a precizat Tudorel Toader.

Cum un asemenea proiect nu a fost adoptat în Guvern înainte să fie trimis la Parlament, cel mai probabil proiectul va fi însușit de parlamentari ai puterii, cu sau fără modificări, la fel cum s-a întâmplat și cu proiectele de modificare a legilor justiției.

Deocamdată nu se știe ce anume conțin proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală realizate la Ministerul Justiției. De altfel, nici deputatul Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, nu a putut confirma primirea proiectelor.

Vezi și: Începe ziua cu un mic dejun perfect: Reţeta de omletă a celebrului bucătar Gordon Ramsay .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.