Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un proiectil explozibil de calibrul 76 mm a fost descoperit de un bărbat în vie, la Haret

Antena 1
proiectil

Un proiectil explozibil de calibrul 76 mm a fost descoperit, marţi, de un locuitor din Haret în timpul unor lucrări agricole în vie, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

"Un proiectil exploziv calibru 76 mm a fost descoperit luni, 12 aprilie, de un cetăţean care efectua lucrări agricole la viţa-de-vie, în localitatea Haret. Acesta şi-a dat seama de pericolul la care este expus şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112", a precizat ISU Vrancea, potrivit agerpres.ro.

O echipă pirotehnică a ISU Vrancea s-a deplasat la faţa locului, pentru asanarea terenului, muniţia fiind ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Pompierii le reamintesc cetăţenilor că la descoperirea muniţiei rămase neexplodate au obligaţia să apeleze numărul de urgenţă 112.

De asemenea, pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări tragice, în momentul găsirii elementelor de muniţie neexplodate, se interzice atingerea acestora, ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, în foc, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte sau utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii, în scopuri artizanale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.