Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UN PSD-ist îi face praf pe miniștrii lui Cioloș: 'Scuze ieftine'

psd sigla

Unul dintre liderii PSD îi face praf pe oamenii din cabinetul lui Cioloș. Daniel Savu scrie un text foarte dur la adresa oamenilor premierului pe propriul blog.

"Misterul din spatele scuzelor tehnocrate Se presupune, cel puţin în teorie, că tehnocraţii ştiu, pot şi vor să rezolve foarte repede lucrurile despre care tot ei spun că nu funcţionează bine în domeniile lor de competenţă. Deocamdată, din confruntarea teoriei cu realitatea, constatăm că s-au remarcat doi tehnocraţi, amândoi la Ministerul Finanţelor, supăraţi pe contribuabilii care nu sunt totdeauna foarte disciplinaţi şi le creează probleme în statistici. Unii dintre aceştia vor salarii mai mari, pentru că n-au de gând să muncească pe 2 lei, iar alţii pur şi simplu sunt săraci, n-au bani şi chiar nu pot intra în aceeaşi categorie cu evazioniştii, pentru că ei sunt oameni cu necazuri, nu simple procente sau cifre.

Citește și: SUA anunţă când va fi eliminat Bashar al-Assad

Din punctul de vedere al tehnocraţilor, această stare de lucruri se traduce prin “avem încă o problemă în plus”. Pentru că nu o înţeleg, au treburi mai importante, nu îi interesează sau poate chiar nu o cunosc, problema îi irită din ce în ce mai mult. Aşa că, în loc să se gândească mai degrabă la soluţii, tehnocraţii recurg spontan la ironii acide. Astfel au apărut în spaţiul public declaraţiile enervate ale ministrului Finanţelor, care a comparat românii cu indienii sau brazilienii săraci ce “lucrează şi pe doi lei”, dar şi cele ale secretarului de stat, tot de la Finanţe, care s-a întrebat revoltat dacă săracii nu cumva “au vânat sau au săpat după rădăcini”. După scandalul de rigoare, ministrul ne-a explicat că poate n-am înţeles noi bine şi n-a vrut să spună ceea ce de fapt a spus, în timp ce secretarul de stat a produs uimire, cerându-şi spăşit scuze. Şi tocmai când se pregătea să devină primul oficial al Guvernului tehnocrat Cioloş care îşi cere scuze în faţa contribuabililor români pentru declaraţii deplasate, s-a elucidat şi misterul.

Citeşte şi: Declaraţii incredibile despre demisia lui Ponta: 'A fost o lovitură de stat'

Secretarul de stat are un off shore în Cipru, prin intermediul căruia, potrivit reglementărilor, ar trebui să plătească impozit pe profit mai mic decât în România. Altfel spus, oficialul din Guvern, care transmitea mesaje despre cum trebuie să îşi plătească românii taxele, a ales pentru el personal soluţia unor taxe mai mici şi oricum, nu în România. Eficiente scuzele, nu? Şi prompte, şi la îndemână, şi fără niciun ban, ca să nu le spunem …ieftine", a spus Savu pe blog.

Citeşte şi: PROTEST Un ofiţer SRI se revoltă: Trăieşte un coşmar de zece ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.