Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pușcăriaș închis pe viață l-a AMENINȚAT pe ambasadorul României în Spania: Ce a fost în stare să-i ceară diplomatului

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Un deţinut din Penitenciarul Tulcea, condamnat pe viaţă pentru omor deosebit de grav, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru ameninţări la adresa ambasadorului român din Spania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Marian Enache, în vârstă de 40 ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 37 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, respectiv "ameninţarea prin orice mijloace a unei persoane fizice, juridice, dar şi a unui stat, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârşită în scopul prevăzut la art. 32 alin.1 - acela de a constrânge o autoritate publică să îndeplinească un anumit act", scrie agerpres.ro.

Citește și: China nu se lasă! Ce armă pregătește pentru a se lua la trântă cu SUA

Procurorii susţin că Marian Enache a proferat ameninţări, în perioada 22 decembrie 2016 - martie 2017, prin intermediul a şapte telefoane date din Penitenciarul Tulcea, dar şi al unei scrisori din data de 9 decembrie 2016, la adresa unor persoane fizice şi juridice - Ambasada României în Spania, ambasadorul, alţi reprezentanţi ai acestei instituţii - şi, prin urmare, la adresa statului spaniol, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor.

Deţinutul dorea ca Ambasada României să facă demersuri pentru expulzarea de pe teritoriul Spaniei a unei femei cu care Marian Enache legase o relaţie de prietenie pe Facebook şi declararea acesteia "persona non grata".

Citește și: Perioadă nefastă! Cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din România, atins la portofel

Marian Enache este condamnat definitiv la închisoare pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav (asupra a două persoane), dar şi tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav. El este închis de la vârsta de 19 ani în Penitenciarul Tulcea.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Constanţa.

Citește și: Vești nemaipomenite! Câte sute de kilometri de autostradă vor mai fi scoase la licitație în 2017 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.