Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un puşcăriaş celebru dezvăluie ce i-a răspuns un şef din Comisia Europeană: 'Nu respinge criticile mele'

parlamentul european

Un puşcăriaş celebru face vâlvă din spatele gratiilor. Acesta a trimis două scrisori unor personaje importante, iar unul dintre răspunsuri i-a dat curaj. Fostul europarlamentar, Adrian Severin, închis după ce a fost găsit vinovat de corupţie a trimis două scrisori prim vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, dar şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Citește și: INCENDIAR - Președintele Moldovei 'sare la GÂTUL' lui Băsescu: 'În altă țară îl aruncau după gard'! Avertisment dur pentru fostul președinte - VIDEO

Severin a primit un răspuns clar doar de la primul. Acesta i-a chestionat pe cei doi cu privire la reformele din justiţia română. Severin susţine că Timmermans i-ar fi dat dreptate în parte, în timp ce răspunsul lui Tudorel Toader se lasă aşteptat, motiv pentru fostul europarlamentar să-l critice pe ministru.

"Două scrisori, un răspuns și jumătate

Citeşte şi: Premierul Spaniei anunță SFÂRȘITUL pentru liderul separatist catalan: 'Prima hotărâre va fi demiterea lui Puigdemont' - VIDEO

Cu ceva timp în urmă am dat publicității (inclusiv pe blogul meu și pe pagina de FB) două scrisori: una, adresată Ministrului Justiției, domnul profesor dr. Tudorel Toader, și alta Primului Vicepreședinte al Comisiei Europene, Comisarul pentru justiție, afaceri interne și drepturile omului, domnul Frans Timmermans. Ambele scrisori se refereau la problematica atât de necesarelor reforme ale justiției române, reforme timide și întârziate, pe de o parte, din cauza lașității Guvernului și coaliției de guvernare, iar pe de altă parte, a trădării unor segmente ale sistemului statului închinate intereselor neromânești, străine.

Citește și: Europol și FBI își unesc forțele! Anchetă de PROPORȚII privind asasinarea în stil mafiot a jurnalistei anticorupție Galizia

Mai multă lume s-a interesat de soarta acestor scrisori. Iată răspunsul:

1. Domnul Prim Vicepreședinte Timmermans mi-a răspuns prompt printr-un scurt mesaj personal transmis prin cabinetul său, în care, printre altele, a afirmat că a analizat cu atenție cele arătate de mine în scrisoare și m-a informat că l-a însărcinat pe șeful unității competente cu redactarea unui punct de vedere detaliat. Acest punct de vedere mi-a parvenit, la rândul său. El nu respinge nici una dintre criticile mele și nici unul dintre punctele mele de vedere, dar, din păcate, nu are așteptatul caracter analitic, ci se limitează la repetarea unor principii cu care nimeni nu poate fi în dezacord. Nu pot da publicității aceste mesaje, din motive de curtoazie. Pot, însă, să le pun la dispoziția autorităților române, dacă vor fi interesate să le citească; ceea ce este puțin probabil. Oricum, simplul fapt al acestei corespondențe, literal, un răspuns și jumătate la o singură scrisoare, demonstrează că un dialog demn cu instituțiile europene este posibil, dacă Guvernul român și-ar dori cu adevărat și dacă demnitatea națiunii române ar fi pentru acesta mai importantă, decât cariera și averea membrilor săi.

2. Ministrul Justiției, domnul profesor dr. Tudorel Toader, nu a găsit de cuvință să răspundă scrisorii mele. Și aceasta demonstrează ceva. Anume că românii cu coloană vertebrală pot obține mai ușor respectul străinilor decât al compatrioților", a scris Severin pe facebook.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.