Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invenția momentului: Un puști ucrainean de 17 ani construiește o dronă care va salva multe vieți

ndtv.com

Invenția sa poate ajuta la geolocalizarea obiectelor explozive și poate oferi coordonatele locației acestora cu o precizie de doi centimetri, informează ndtv.com.

Pe fondul războiului actual dintre Rusia și Ucraina, un adolescent ucrainean minune a creat o dronă care poate localiza minele terestre. Potrivit unui reportaj al Metro UK, Igor Klymenko, în vârstă de 17 ani, împreună cu familia sa, a fost nevoit să fugă de la locuința sa din Kiev.

În timp ce războiul făcea ravagii în jurul lor, familia sa a fost nevoită să se adăpostească într-un subsol. După săptămâni întregi în care au auzit bombe și avioane în afara subsolului lor, Igor a decis să revină la un proiect pasional din trecut: un prototip de dronă care putea detecta minele neexplodate și trimitea coordonatele exacte ale acestora de la distanță unui utilizator.

''Subiectele mele preferate au fost întotdeauna matematica și știința, iar eu visam de mult timp să inventez ceva care să ajute lumea. Am decis să-mi dedic toată energia construirii unui dispozitiv de detectare a minelor terestre pentru a ajuta la protejarea nu doar a compatrioților mei ucraineni, ci a tuturor victimelor războiului'', a declarat el pentru Metro.

''Mi-am dat seama în curând că o dronă zburătoare ar prezenta un avantaj major pentru a nu declanșa minele și ar putea fi adaptată pentru a funcționa atât pentru minele antipersonal, care explodează atunci când o persoană calcă pe ele, cât și pentru minele anti-vehicule, care pot fi declanșate de la distanță sau prin presiunea exercitată pe șosea de mașini sau tancuri. Am desenat modelele în timp ce m-am consultat îndeaproape cu profesorii mei și cu oamenii de știință cu care am vorbit din întreaga lume. Acum lucrez pentru a construi un produs minim viabil, astfel încât dispozitivul să poată fi testat în lumea reală și să poată fi folosit pentru a ajuta la eliberarea Ucrainei și a lumii de minele antipersonal'', a adăugat Igor.

În septembrie 2022, tânărul minune a primit premiul Chegg.org Global Student Prize, un premiu de 100.000 de dolari pentru un student care are un impact asupra societății, învățării și vieții colegilor săi.

El lucrează acum cu investitori și diverse organizații pentru ca dispozitivul său să fie implementat în Ucraina pentru a-și ajuta conaționalii. De asemenea Klymenko s-a mutat recent în Canada, unde urmează cursurile de informatică la Universitatea din Alberta, urmând în același timp o diplomă online în robotică la Institutul Politehnic din Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.