Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un puternic ciclon ameninţă sudul Chinei: Alerte de furtună la Hong Kong

debbie ciclon

Un puternic ciclon ameninţă miercuri seară sudul Chinei, provocând alerte de furtună la Hong Kong, în timp ce Macao şi alte oraşe se pregătesc să fie la rândul lor afectate de acest fenomen meteorologic, potrivit Observatorului din Hong Kong, citat de AFP.

Ciclonul Ma-on ("Şaua"), care poartă acelaşi nume cu un munte din Hong Kong ce are forma unei şei pentru cai, avansa miercuri cu o viteză cuprinsă între 110 km/h şi 300 km/h în largul coastelor sudice ale Chinei şi ar putea să atingă uscatul joi dimineaţă în jurul orei locale 08:00 (00:00 GMT) la circa 160 kilometri vest de Macao, potrivit aceleiaşi surse.

"Ma-on ar trebui să se apropie de Hong Kong joi dimineaţă, dar ar putea să îşi devieze traiectoria cu 200 de kilometri în sud-vestul teritoriului, ceea ce ar reprezenta o ameninţare considerabilă", au precizat specialiştii de la Observatorul din Hong Kong, potrivit Agerpres.ro.

"Furtunile şi o mare înaltă, astronomică, ar putea avea drept consecinţă producerea de inundaţii în zonele joase", au adăugat ei.

Alerta de furtună le-a transmis rezidenţilor să se adăpostească în locuinţele lor şi a dus la oprirea cursurilor şcolare şi a transportului cu feribotul, însă metroul continuă să circule la Hong Kong.

Furtuna aşteptată ar trebui să fie similară super-ciclonului Hato, care a ucis 10 persoane în Macao în 2017 şi a provocat inundaţii în Hong Kong. Însă Ma-on ar trebui să provoace mai puţine pagube materiale, a declarat metorologul Leung Wing-mo pentru site-ul de ştiri HK01.

Iulie 2022 a fost luna cea mai călduroasă înregistrată vreodată în Hong Kong de la începutul măsurătorilor meteorologice, iar august 2022 ar urma să se apropie foarte mult de caracteristicile lunii precedente, potrivit Observatorului Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.