Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un puternic taifun însoţit de ploi torenţiale şi de rafale periculoase de vânt se îndreaptă spre sudul Japoniei

taifun

Un puternic taifun însoţit de ploi torenţiale şi de rafale periculoase de vânt se îndreaptă spre insulele din sudul Japoniei, informează DPA, precizând că peste 200 de zboruri fuseseră deja anulate până joi dimineaţa, scrie Agerpres.

Agenţia Meteorologică Niponă a avertizat cu privire la producerea de fulgere, alunecări de teren şi valuri înalte şi a cerut locuitorilor să ia măsuri de precauţie în condiţiile în care taifunul Kong-rey era aşteptat să apropie de Okinawa şi de insulele din vecinătatea acesteia peste noapte. 

Taifunul cu numărul 25 al sezonului se afla la circa 260 de kilometri est-sud-est de Insula Miyako la ora 11:00 a.m. (02:00 GMT), îndreptându-se spre nord-nord-vest cu 20 kilometri pe oră, însoţit de intensificări susţinute ale vântului care ating la rafală 198 de kilometri pe oră, a indicat Agenţia.

Citește și: Un candidat la postul de guvernator al metropolei braziliene Sao Paulo a fost atacat cu focuri de armă

Potrivit meteorologilor, taifunul urmează să se apropie de Peninsula Coreană sâmbătă şi să lovească nordul Japoniei duminică. 

Prognozele prevăd precipitaţii de până la 200 de milimetri pentru Okinawa şi de până la 150 milimetri pentru regiunea Insulelor Amami şi sudul insulei Kyushu 
până vineri la amiază (01:00 GMT), a anunţat agenţia. 

Taifunul Trami a lovit Okinawa şi a traversat insulele principale ale Japoniei însoţit de vânturi devastatoare şi de ploi abundente peste week-end, lăsând în urmă patru morţi şi circa 200 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.