Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un raport referitor la ancheta privind implicarea Rusiei în alegeri ar putea fi făcut public

AFP
rusia sua

Un comitet a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american a votat pentru a face public un memoriu despre care republicanii spun că va arăta abuzurile făcute de FBI şi de Departamentul pentru Justiţie în ancheta privind Rusia, scrie BBC, conform news.ro.

Conform democratului Adam Schiff, comitetul a votat pentru a face memoriul public, dar împotriva unui memoriu al Democraţilor care îl contracara pe primul.

Schiff a adăugat că emiterea documentului reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Departamentul pentru Justiţie a declarat că ar fi „extrem de imprudent” ca acel document să fie făcut public.

Comitetul s-a folosit de o regulă obscură pentru a face memoriul public. Deşi preşedintele are acum cinci zile la dispoziţie pentru a se împotrivi acţiunii, Trump a declarat în trecut că susţine prezentarea documentului.

Votul comitetului vine în contextul tensiunilor din Congres în urma investigaţiei asupra implicării Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump.

Democraţii consideră că documentului îi lipsesc detalii esenţiale şi că scopul eliberării acestuia este să discrediteze ancheta lui Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.

Memoriul, care a fost scris de preşedintele comitetului, Devin Nunes, susţine că decizia de a începe supravegherea fostului consilier de campanie al lui Trump, Carter Page, a fost bazată pe un dosar neverificat despre Trump care a fost finanţat parţial de campania lui Hillary Clinton.

Membrii comunităţii serviciilor secrete au contestat această afirmaţie şi insistă că Page era supravegheat de serviciile secrete cu mult timp înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.