Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un reality show britanic încearcă să stabilească dacă oamenii pot mânca un animal pe care l-au îngrijit timp de trei săptămâni

Agrointel
porc cotet

Un 'reality show' al televiziunii britanice Channel 4, din 2020, va cere unui număr de patru familii care consumă carne să convieţuiască cu un animal dintr-un grajd timp de trei săptămâni şi să aleagă apoi, dacă îl salvează, sau preferă să-şi mănânce "animalul de companie", relatează EFE, potrivit Agerpres.

'Meat the family' (numele formatului) propune acest ultimatum participanţilor săi, după ce au fost de acord să hrănească şi să îngrijească animalul ca pe un membru al familiei. Printre animalele alese pentru a le deveni temporar "mascotă" concurenţilor care se hrănesc de obicei cu carne se află un miel, un porc, un pui şi un viţel.

Într-un comunicat, canalul britanic a explicat că cele trei programe, cu durata fiecare de câte o oră, se prezintă "realitatea călătoriei animalelor din grajduri până în farfuriile noastre" şi se oferă participanţilor opţiunea de a deveni vegetarieni.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Se arată de asemenea că formatul examinează "comportamentul animal şi inteligenţa sa, precum şi practicile din grajduri necesare pentru a îndeplini cerinţele consumatorilor carnivori şi impactul asupra mediului înconjurător al industriei de procesare a cărnii".

Daniela Neumann, responsabilă a casei de producţii 'Spun Gold TV' - care a vândut formatul postului Channel 4 - notează în acest comunicat că propunerea abordează "probleme de alimentaţie etică foarte prezente" şi reflecţii dificile.

"De ce ni se pare acceptabil să mâncăm carne de miel şi nu am putea mânca, în schimb, un câine. Am mai putea consuma carne, după ce am dat un nume şi un chip animalului din farfurie?", se întreabă ea retoric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.