Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rechin a fost surprins la suprafața apei în Constanța (Video)

captura youtube
rechin la Marea Neagra

Rechinul înota foarte aproape de suprafața apei. Odată cu apariția sa, un expert a spus dacă există sau nu motive de îngrijorare pentru cetățeni.

Exemplarul care a fost filmat extrem de aproape are aproximativ 1,5 metri lungime și 15 kilograme. În mod normal, câinele de mare este singurul tip de exemplar pe care îl avem în Marea Neagră, dar trăiește în apele adânci. Motivul pentru care a venit atât de aproape de mal este că ar fi fost în căutarea unui partener de reproducere.

Exemplarul filmat în port are aproximativ 1,5 metri și 15 kg și, spun specialiștii, nu reprezintă niciun pericol.

Cum în zona portului se lucrează foarte mult cu cereale, cel mai probabil, rechinul s-a apropiat în căutare de hrană, atras de resturile care au ajuns în apă, relatează Ziua de Constanta.

Specia îşi duce traiul la adâncimi de 50-100 de metri şi se hrănește cu hamsii, guvizi, stavrizi, crabi şi chiar creveţi.

„Acest rechin, acest câine de mare, care trăiește la ape adânci mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine, mai ales din motivele reproductive. E un rechin inofensiv, nu e periculos. Un rechin care se hrănește cu pești, care trăiește pe fundul apei, în special în zonele mai adânci”, spune biologul Adrian Bîlbă.

Potrivit specialistului nu există niciun motiv de îngrijorare:

„Nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogățește Marea Neagră și cumva face parte din acel eșalon terțial sau vârful lanțului trofic. Deci nu trebuie să ne îngrijorăm, sunt buni şi sănătoși pentru Marea Neagră”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.