Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un recrutor jihadist, declarat mort în Irak, se ascundea în închisoare

Un cetăţean australian considerat un important recrutor pentru gruparea jihadistă Statul Islamic se află în prezent în arest, relatează vineri The New York Times, citând un oficial american sub rezerva anonimatului, după ce Australia declarase că acesta fusese ucis în Irak, potrivit Reuters.

Australia anunţase în luna mai că Neil Prakash, căruia i se atribuiau mai multe planuri de atentate pe teritoriul australian, a fost ucis într-un atac aerian la Mosul în 29 aprilie.

ATAC într-o şcoală din China. Şase copii au fost răniţi GRAV - FOTO

The New York Times susţine că Prakash a fost rănit în atac şi arestat de către un guvern din Orientul Mijlociu "în ultimele săptămâni".

Citând oficiali turci şi australieni, Australian Broadcasting Corp relatează că acesta a fost arestat în Turcia.

Procurorul general australian George Brandis, care anunţase moartea lui Prakash în luna mai, a refuzat să comenteze "chestiuni de spionaj sau de aplicare a legii".

"Capacitatea guvernului de a confirma informaţiile despre decesele (jihadiştilor) în Siria sau Irak este limitată", a indicat într-un e-mail trimis Reuters ministrul justiţiei Michael Keenan.

GRAV accident feroviar în Iran. Cel puţin 15 persoane au murit - FOTO/VIDEO

Născut la Melbourne, Prakash a apărut în videoclipuri ale Statului Islamic şi în reviste şi a recrutat activ bărbaţi, femei şi copii în Australia, pe care îi încuraja să comită atentate.

Anul trecut, Australia anunţase sancţiuni financiare împotriva lui Prakash, avertizând că orice persoană care îi va furniza sprijin financiar riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.