Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un responsabil al Hamas a fost arestat pe aeroportul din Cairo

hamas

Forţele de securitate egiptene au arestat un responsabil al mişcării islamiste palestiniene Hamas la putere în Gaza pe aeroportul din Cairo în timp ce încerca să intre în ţară, a anunţat marţi o sursă aeroportuară, informează AFP. 

Hassan al-Saifi era plasat pe o listă de supraveghere şi a fost interpelat la sosire luni, a declarat responsabilul de la aeroport. Potrivit acestuia, Saifi, care încă se afla la aeroport, va fi probabil expulzat. 

Motivul arestării nu a fost cunoscut imediat. 

Hamas l-a pierdut în vara anului 2013 pe marele său aliat, preşedintele egiptean Mohamed Morsi, destituit de şeful armatei Abdel Fattah al-Sisi, care i-a succedat la conducerea ţării. 

De atunci, autorităţile egiptene reprimă Frăţia Musulmană a lui Morsi şi acuză regulat Hamas, care provine din Frăţie, că sprijină o insurecţie jihadistă în Sinai, în estul ţării. 

Armata egipteană afirmă că a distrus sute de tuneluri folosite pentru trecerea clandestină a combatanţilor şi contrabandă de bunuri şi arme între Fâşia Gaza şi Sinai. 

În iunie, o curte de apel egipteană a anulat o hotărâre judecătorească clasificând Hamas drept "organizaţie teroristă", aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.