Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rezident de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa a fost diagnosticat cu COVID-19

Facebook
covid 19 coronavirus

Un caz de COVID-19 a fost confirmat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa la un rezident, urmând să fie dezinfectate toate spaţiile de două ori pe zi şi se menţine interzicerea accesului aparţinătorilor în sediul căminului.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa (DGAS) a transmis joi seară, printr-un comunicat de presă, că un rezident al Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa a fost testat pozitiv pentru SARS-COV-2, potrivit news.ro.

Citește și: Tăriceanu, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii școlii după alegerile locale și chiar amânarea alegerilor locale’

În urma acestui caz, acţiunile de dezinfecţie în toate spaţiile se vor efectua de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, iar accesul personalului propriu în instituţie se face numai cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a echipamentului de protecţie în spaţiile închise şi termoscanarea. De asemenea, DGAS a precizat că este menţinută măsura interzicerii accesului aparţinătorilor în sediul Căminului.

Sursa citată menţionează faptul că toţi rezidenţii centrului sunt monitorizaţi permanent, încă din luna martie, prin termoscanare de două ori pe zi şi consult medical zilnic.

Citește și: Orban: ‘România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetățenii români sunt mai bine apărați’

Prefectura Constanţa a anunţat că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 2.213 persoane infectate cu SARS-CoV-2. În acest moment, sunt 259 de persoane internate, dintre care 230 din judeţul Constanţa şi 29 din alte judeţe. â

În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 157 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (52), asistenţi medicali (64) şi personal auxiliar (41).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.