Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român a fost la un pas de a fi linșat într-un oraș din Italia - Ce i-a înfuriat pe oameni

carabinieri

Un român de 37 de ani a fost arestat în regiunea Calabria, din sudul Italiei, după ce a încercat să răpească un copil de cinci ani din brațele mamei sale, în plină zi. Doar intervenția rapidă a forțelor de ordine a făcut ca bărbatul să scape teafăr de furia oamenilor, potrivit observator.tv.

Tentativa de răpire a avut loc pe 16 iulie, în jurul orei 19:00. Femeia, soțul ei și băiatul de cinci ani se aflau în parcarea unui centru comercial, atunci când cetățeanul român s-a apropiat de ei și a încercat să-i ia pe copil, din senin.

Potrivit blitzquotidiano.it, femeia s-a zbătut să-și țină copilul aproape, până când soțul acesteia a putut interveni.

Mai mulți martori aflați la fața locului au sunat la poliție și au pornit în urmărirea românului. Acesta a fost prins la câteva sute de metri distanță, chiar de către tatăl copilul, fiind la un pas de a fi linșat în public.

Cristina Tarcea, mesaj pentru oamenii din sistemul de justiție: Îmi este dor de oameni cinstiți și onești

Românul, scăpat de poliţiști

Doar intervenția rapidă a forțelor de ordine, care au sosit cu motociclete, a făcut ca agresorul să scape nevătămat de furia oamenilor.

Bărbatul a fost dus imediat la secția de poliție și plasat sub arest. Anchetatorii nu au exclus posibilitatea ca bărbatul "să sufere de probleme mentale, care să-i afecteze judecata".

Cu toate acestea, potrivit sursei citate, în oraș există temeri că incidentul nu este unul izolat, ci legat de traficul de minori.

Antonia Marziale, însărcinat cu protecția copiilor, l-a sunat pe șeful poliției, Maurizio Vallone, pentru a-l complimenta cu privire la "intervenția rapidă a oamenilor săi". "Dacă la baza acestui gest este, după cum e plauzibil, o boală mentală, aceasta trebuie tratată, dar infracțiunea este foarte gravă. Și intervenția martorilor a fost rapidă, așa cum ar trebui să fie. Din fericire, situația nu a degenerat datorită intervenției rapide a polițiștilor motocicliști, cărora nu voi înceta să le mulțumesc pentru eficiență și sensibilitatea pe care o au pentru copii", a spus oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.