Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român din trei suferă de obezitate. Cifrele pentru următorii 12 ani sunt înfiorătoare

Agerpres
obez gras

Președintele Comisiei de Cardiologie din Ministerul Sănătății, Dragoș Vinereanu, a atras atenția asupra alarmantei prevalențe a obezității în România, situată la 36%, conform declarațiilor sale de luni. El a subliniat faptul că estimările indică că în următorii 12 ani, 51% din populația lumii va suferi de obezitate sau va fi supraponderală.

Vezi și: Ziua Mondială a Obezității - 400 de milioane de copii din întreaga lume vor trăi cu obezitate în 2035

Prevalenţa actuală a obezităţii în România este de 36% a declarat, luni, preşedintele Comisiei de cardiologie din Ministerul Sănătăţii, Dragoş Vinereanu.

El a avut o intervenţie în cadrul conferinţei "Obezitatea - problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală", organizată la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila".

Un român din trei suferă de obezitate

 

Potrivit specialistului, în 10% dintre cazuri este vorba de obezitate severă, de tip II, iar obezitatea morbidă reprezintă 3% din cazuri. "Vorbim de o problemă majoră de sănătate publică în România", a atras atenţia Vinereanu.

El a menţionat că 51% din populaţia lumii, în următorii 12 ani, va avea obezitate sau va fi supraponderală.

Vezi și: Elevii din România vor avea o materie nouă: Alexandru Rafila vrea să îi învețe cum se combate obezitatea

Pe plan naţional, Dragoş Vinereanu a evocat un screening făcut pe 150.000 de subiecţi "aşa-zis sănătoşi", care au prezentat 75% preponderenţă pentru obezitate sau exces de greutate.

Vinereanu a amintit că, în prezent, apar tratamente pentru obezitate, dar acestea trebuie dublate de schimbarea stilului de viaţă, care este "esenţială".

Rectorul UMF "Carol Davila", Viorel Jinga, a subliniat că medicii ar trebui să fie exemplu pentru pacienţii lor în ceea ce priveşte nutriţia, potrivit Agerpres.

El a anunţat că la cantina studenţească a UMF va fi desfăşurat un proiect-pilot pentru a vedea numărul de calorii din fiecare aliment şi va fi prezentat studenţilor. Un proiect asemănător se va desfăşura şi la Politehnica Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.