Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român extraordinar la celebra televiziune France 2

alin cindea

Canalul public de televiziune France 2 a difuzat un film despre viața părintelui Alin Cîndea. Pelicula a durat circa 30 de minute. S-a axat pe activitatea pastorală și cu tinerii a acestui preot greco-catolic, care are parohie în orașul Beclean, județul Bistrița- Năsăud.

Este un fapt extraordinar că una dintre cele mai importante posturi de televiziune franceze a acordat o asemenea atenție unui român, în acest fel mai ștergându-se stereotipurile media după care suntem cunoscuți în lume, în mod negativ.

Preotul Cîndea, născut în 1978, este colaborator la Radio Vatican. A absolvit, între altele, pe lângă studiile teologice din țară, Universitatea Pontificală Saleziană din Roma. Administrează situl religios e-communio.ro. Munca sa cu tinerii este foarte bine cunoscută în zonă, iar aceștia, în semn de simpatie, simțindu-l apropiat, i se adresează cu ”părintele Alin” sau pur și simplu ”Alin”. Filmul francezilor se intitulează ”Le père Alin : témoin de la renaissance”.

Părintele Alin Cîndea ne-a declarat despre eveniment: ”Mă bucur că, prin intermediul acestui reportaj, Televiziunea Franceză a prezentat în mod pozitiv aspecte ale vieții din România, imagini din frumoasa noastră țară și din orașul Beclean. Realizatorii acestei emisiuni au știut pune în valoare peisajele, oamenii, dar și credința care animă viețile atâtor tineri din țara noastră. Cred că reportajul reușește să prezinte mult mai mult decât portretul unui preot greco-catolic; este prezentat un suflet românesc. E bine că francezi pot să-i descopere pe români la ei acasă, așa cum sunt, încrezători în ajutorul lui Dumnezeu, demni și plini de speranță.”

Reportajul de la France 2 se poate urmări aici:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.