Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un român plecat la muncă în Germania este infectat cu Covid-19: a fost internat în spital

ultima ora

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un român, muncitor sezonier la o fermă din Bavaria, Germania, a fost confirmat cu COVID-19. Acesta este internat în spital, starea lui de sănătate fiind bună.

Citește și: SONDAJ IMAS - Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Consulatului General al României la Munchen a fost notificat cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unui cetățean român, lucrător sezonier în cadrul unei ferme din Bavaria.

Conform datelor comunicate de către angajator la cererea oficiului consular, persoana în cauză este internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună, a anunțat MAE, care a precizat că este „în dialog atât cu angajatorul și autoritățile locale, cât și cu un reprezentant al unității medicale în care este internat cetățeanul român diagnosticat cu COVID-19, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară”.

„Totodată, au fost testați pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 alți 46 cetățeni români, rezultatul testării fiind negativ. Astfel, aceștia au fost plasați în carantină în incinta fermei, urmând ca testarea să fie reluată în cursul săptămânii următoare”, se mai arată în comunicat.

Oficialii MAE susțin că reprezentanții Consulatului General al României la Munchen au vizitat ferma respectivă în 6 mai și au stabilit că nu există deficiențe în ceea ce privește condițiile de igienă și securitate la locul de muncă, normele fiind afișate în mod vizibil și în limba română.

„Totodată, toți lucrătorii sezonieri români au semnat contracte de muncă anterior sosirii în Republica Federală Germania, iar prevederile legislative privind acordarea salariului minim sunt respectate, acesta fiind garantat indiferent de performanța lucrătorilor. Din interacțiunile reprezentanților consulatului general cu lucrătorii români sezonieri a rezultat faptul că aceștia sunt, în general, mulțumiți de situația din cadrul fermei, o parte fiind angajați permanenți”, au mai anunțat reprezentanții MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.