Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un rus a încercat să scape de mobilizare fugind peste graniță, cu o placă, pe râu

adventuresports.ae
placa SUP

Un cetățean rus a traversat ilegal granița dintre Rusia şi Estonia pe o placă Stand Up Paddle, pentru a evita mobilizarea, relatează Serviciul rus al BBC cu referire la radiodifuzorul eston ERR, scrie Rador.

Potrivit ERR, este vorba despre un bărbat de 38 de ani. Numele acestuia nu este divulgat. Marți seara, el a traversat ilegal râul de la granița ruso-estonă Narva, pe placă, folosind şi nişte vâsle. Bărbatul este din regiunea Leningrad. Polițistii de frontieră estoni l-au reținut pe bărbat în localitatea Narva-Jõesuu. Rusul a fost amendat și trimis înapoi în Federația Rusă.

Șeful Serviciului regional de supraveghere a frontierei și migrației, Eerik Purgel, susține că rusul a trecut ilegal granița „de teama mobilizării anunțată în țara vecină”. Premierul eston, Kaja Kallas, a declarat că țara sa nu va acorda azil bărbaților ruși care fug din Rusia din cauza mobilizării, deoarece „fiecare cetățean este responsabil pentru acţiunile țării sale, iar cetățenii ruși nu fac excepție”.

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea populației pentru războiul din Ucraina și a semnat un decret în acest sens. Președintele a numit mobilizarea parțială, dar în punctul 7 al decretului care este secret amploarea mobilizării nu este limitată de niciun parametru. După anunțul mobilizării în Rusia, mii de bărbaţi au decis să părăsească țara - preţul la biletele de avion din Rusia au crescut foarte mult, fiind formate zeci de kilometri de ambuteiaje la granițele terestre. În primele trei zile, peste 4.600 de vehicule au trecut granița zilnic doar pe la un punct de trecere din Georgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.