Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un satirist saudit refugiat la Londra nu se lasă intimidat de uciderea lui Jamal Khashoggi și continuă să ironizeze familia regală saudită

Ventures Onsite
Mohammed bin Salman

Un satirist saudit refugiat la Londra, Ghanem Almasarir, care îl ironizează direct pe blogul său video de pe YouTube pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, spune că nu se va lăsa intimidat de moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, informează Agerpres.

În vârstă de 38 de ani, Ghanem Almasarir satirizează familia regală saudită într-un blog video care i-a adus peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cunoscut în special pentru comicul său, el devine serios atunci când vorbeşte despre regimul saudit.

"Dacă nu vor fi pedepsiţi, ei vor continua să acţioneze în acest fel mereu", a spus el într-un interviu pentru AFP.

Ghanem Almasarir şi alţi 12 militanţi au închiriat un autobuz roşu cu etaj pentru a defila miercuri în faţa Ambasadei Arabiei Saudite la Londra, în extrem de selectul cartier Mayfair, scandând 'Unde este corpul lui Jamal?' şi acuzându-l de crimă pe prinţul moştenitor.

"Dacă am intra, am sfârşi precum Jamal Khashoggi", a comentat el la câţiva metri de gardul din jurul elegantei clădiri. "Ei ar putea să ne ucidă şi să ne taie în bucăţi", a adăugat Almasarir, care spune că beneficiază de azil politic.

"Există o importantă comunitate de disidenţi saudiţi la Londra, iar acum cei mai mulţi se tem să îşi părăsească locuinţa", a mai spus el pentru AFP.

"Mulţi oameni din întreaga lume au o idee falsă despre saudiţi: acest prinţ nebun trece drept un reformator, însă de fapt este un psihopat", a adăugat Almasarir.

După ce a susţinut că Jamal Khashoggi a ieşit în viaţă din consulatul saudit de la Istanbul unde s-a deplasat la 2 octombrie, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că el a murit într-o operaţiune "neautorizată" de care prinţul moştenitor, considerat liderul forte al regatului, nu a fost informat.

Dar explicaţiile saudite nu au convins, iar statele occidentale, sceptice, continuă să ceară o anchetă "credibilă şi transparentă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.