Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un savant german le recomandă anumitor femei SĂ NU SE VACCINEZE cu AstraZeneca

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin astrazeneca

Un medic infecţionist din Germania susţine că femeile aflate în perioada de premenopauză şi care prezintă un risc scăzut de complicaţii în urma infectării cu coronavirusul ar trebui să ia în considerare cu prudenţă vaccinarea cu serul AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) l-a declarat "sigur şi eficient", relatează DPA joi.

Rapoartele din mai multe ţări privind formarea de cheaguri de sânge au determinat guvernele din întreaga lume să oprească vaccinările cu serul AstraZeneca.

Citește și: Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București: ‘Se pare că va fi și mai rău de atât, dacă vom continuă în acest ritm’

Cele 13 cazuri cunoscute până în prezent în Germania fac referire aproape exclusiv la femei, scrie agerpres.ro.

Bernd Salzberger, medic infecţionist şi profesor la University Hospital Regensburg, a declarat pentru DPA că încă nu este clar dacă anumite medicamente sau predispoziţii genetice ar putea juca un rol, adăugând că ar putea trece câteva săptămâni până ce situaţia va fi clarificată.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Sub faldurile luptei împotriva corupției, capitalismul românesc a fost distrus. Capitaliștii români sunt pe cont propriu fiecare’

Pe de altă parte, pentru un bărbat de 80 de ani ce prezintă risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecţiei cu noul coronavirus, raportul risc-beneficiu, în lumina celui de-al treilea val de infecţii care traversează Germania în prezent, este foarte diferit.

Salzberger s-a arătat mulţumit de decizia EMA de a include un avertisment şi a spus că aceste cazuri au fost în mod cert analizate îndeaproape şi serios.

Citește și: Ioana Ene Dogioiu: ‘Presiunea externă nu mai permitea menținerea SIIJ în forma actuală. Miza devenise ce va veni după SIIJ’

"Acestea sunt evenimente neobişnuite, rare", a subliniat el. "Procesul, în ansamblu, arată că reţeaua de siguranţă a medicamentelor funcţionează".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.