Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnat penal, un şef de consiliu judeţean nu vrea să demisioneze: Facem circ 3 luni în judeţ

florin Turcanu

Deşi a fost condamnat, definitiv si irevocabil, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual si uz de fals,  Florin Ţurcanu a anunţat că nu va renunţa nici la funcţia de copreşedinte al PNL Botoşani, nici la cea administrativă de preşedinte al Consiliului Judetean Botoşani.

Acesta şi-a motivat gestul prin faptul că magistraţii Curţii de Apel din Suceava nu au dispus, prin hotărâre, limitarea dreptului de a fi ales: "Am vrut sa demisionez din ambele funcţii, dar colegii mi-au spus să nu o fac. Eu nu am nicio interdicţie. Pot sa plec din ţară şi pot candida. Facem circ trei luni în judeţ. Există multe cazuri în ţară unde prefecţii nu au emis niciun ordin pe acest subiect. Am obligaţia morală faţă de 105.000 de cetăţeni din judeţul Botoşani să merg până la capăt".

Ţurcanu a fost condamnat, joia trecuta, la6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual si uz de fals, în baza unei sentinte a magistratii Curtii de Apel Suceava. Decizia este definitiva si irevocabila, iar termenul de încercare dispus de instanta este de doi ani si jumatate. Florin Ţurcanu a fost găsit vinovat într-un dosar în care era acuzat de excluderea din partid a 2 foşti consilieri judeţeni, pe baza unor documente fictive.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.